ΡΩΣΙΑ:

Διεύρυνε τον κατάλογο των «ανεπιθύμητων» Γερμανών

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2020 12:30

ΜΟΣΧΑ
Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι διεύρυνε τον κατάλογο των Γερμανών αξιωματούχων που ανήκουν στις υπηρεσίες ασφαλείας και στις υπηρεσίες πληροφοριών, απαγορεύοντάς τους την είσοδο στη χώρα, σε μια απάντηση αντιποίνων για τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Μόσχα τον Οκτώβριο. Όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του, η απόφαση αυτή ελήφθη ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τα υποτιθέμενα «ρωσικά ίχνη» που βρέθηκαν στην παραβίαση των συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών της γερμανικής Βουλής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε επιβάλει κυρώσεις στον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού Ίγκορ Κοστιουκόφ και σε έναν ακόμη Ρώσο αξιωματούχο, τους οποίους κατηγόρησε ως υπεύθυνους για την υποκλοπή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας κυβερνοεπίθεσης εναντίον του γερμανικού κοινοβουλίου το 2015. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του δεν κατονομάζει τους Γερμανούς αξιωματούχους στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιορισμοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass