Brexit

Ο Τζόνσον «σφράγισε» τη συμφωνία Λονδίνου – ΕΕ

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2020 12:00

ΛΟΝΔΙΝΟ

Την εμπορική συμφωνία για τη μετά το Brexit εποχή με την Ευρωπαϊκή Ένωση

υπέγραψε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας την υπογραφή του σε εκείνη των επικεφαλής της ΕΕ, αφού το έγγραφο αποστάλθηκε από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο. «Αν τη διάβασα; Η απάντηση είναι, ναι» σχολίασε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης. Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να είναι ευρωπαϊκή χώρα μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ, διότι είναι η πεμπτουσία του ευρωπαϊκού πολιτισμού. «Αυτό δεν είναι το τέλος της Βρετανίας ως μιας ευρωπαϊκής χώρας» είπε ο Τζόνσον στο BBC. «Είμαστε με πολλούς τρόπους η πεμπτουσία του ευρωπαϊκού πολιτισμού ή όπως άλλως θέλετε να το θέσετε και θα συνεχίσουμε να είμαστε».
«Η συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα είναι αποτέλεσμα πολλών μηνών εντατικών διαπραγματεύσεων στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιδείξει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ενότητας. Πρόκειται για δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία που προστατεύει πλήρως τα θεμελιώδη συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δημιουργεί σταθερότητα και προβλεψιμότητα για τους πολίτες και τις εταιρείες» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass