Ο Tραμπ δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία

Το FBI επικήρυξε τους ταραξίες οπαδούς του με αμοιβή έως και 50.000 δολάρια!

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2021 12:04

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Δεν θα παραστώ στην ορκωμοσία του Μπάιντεν δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ που μετά τα έκτροπα

στο καπιτώλιο από οπαδούς του αποτελεί κόκκινο πανί, παρά τις -με μεγάλη καθυστέρηση- προσπάθειές του να κατευνάσει την οργή με δεσμεύσεις για ειρηνική μετάβαση της εξουσίας. «Για όλους εσάς που ρωτάτε, δεν θα είμαι παρών στην τελετή ορκωμοσίας», γνωστοποίησε με tweet ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για τη λήψη προφυλάξεων για να διασφαλιστεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να πυροδοτήσει εχθροπραξίες ή να διατάξει μια πυρηνική επίθεση στις εναπομείνασσες δύο εβδομάδες στο αξίωμά του. «Η κατάσταση αυτού του ψυχικά ασταθή προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την ανισόρροπη επίθεσή του στη χώρα μας και τη δημοκρατία μας», δήλωσε η Πελόζι σε επιστολή της προς τους βουλευτές.

ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ
Το ενδεχόμενο χρήσης της 25ης Τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν σοβαρά ο Μάικ Πομπέο και ο Στιβ Μνιούτσιν την περασμένη Τετάρτη, την ώρα που στην Αμερική αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο οι άνθρωποι παρακολουθούσαν άφωνοι την έφοδο του μανιασμένου όχλου στο Καπιτώλιο. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο συνάδελφός του των Οικονομικών συζήτησαν το ενδεχόμενο αυτό με συνεργάτες και μέλη του προσωπικού τους, όπως μετέδωσε το CNBC, όταν η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο επικεφαλής της ΚΟ των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσαρλς Σούμερ κάλεσαν τον αντιπρόεδρο της χώρας Μάικ Πενς να εκκινήσει τις διαδικασίες για την άμεση απομάκρυνση του Τραμπ -αίτημα που απέρριψε, ωστόσο, ο τελευταίος.

ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ -ΒΡΟΧΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ  
Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο δεν εγκαταλείπουν τη μάχη για την απομάκρυνση του Τραμπ από την εξουσία και εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο παραπομπής του για δεύτερη φορά, ζητώντας να ξεκινήσουν αμέσως οι σχετικές διαδικασίες, εάν ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και το υπουργικό συμβούλιο του Τραμπ επιμείνουν στην άρνησή τους για τη χρήση της 25ης Τροπολογίας.
Η «Wall Street Journal», ιδιοκτησίας του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος ήταν σύμμαχος του Τραμπ, κάλεσε στο κύριο άρθρο της τον απερχόμενο πρόεδρο «να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες και να παραιτηθεί». «Είναι καλύτερο για όλους, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, εάν αποχωρήσει ήσυχα».
Στο μεταξύ, αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ αποχώρησαν από το κυβερνητικό σχήμα, διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή στο Καπιτώλιο. Η υπουργός Παιδείας Μπέτσι Ντε Βος έγινε προχθές το δεύτερο μέλος της κυβέρνησης Τραμπ που υπέβαλε την παραίτησή του. Η Ντε Βος -αδελφή του Έρικ Πρινς, ιδρυτή της εταιρείας μισθοφόρων Blackwater, που δεν υπάρχει πια, μέγα υποστηρικτή του Τραμπ- επικαλέστηκε τη «ρητορική» του προέδρου. Την αρχή είχε κάνει η υπουργός Μεταφορών και σύζυγος του απερχόμενου προέδρου της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ, Ιλέιν Τσάο.

ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ
Μετά την εισβολή του μανιασμένου όχλου των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο το FBI συνέταξε μια λίστα καταζητούμενων με τα πρόσωπα των ταραξιών που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια. To Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών προσφέρει μάλιστα αμοιβή έως και 50.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των ταραξιών. Μέχρι στιγμής το FBI έχει συμπεριλάβει στη λίστα των πλέον καταζητούμενων τουλάχιστον 41 μέλη του όχλου, ανάμεσά τους και εκείνο που τοποθέτησε εκρηκτική ύλη μέσα σε σωλήνα κοντά στο Καπιτώλιο. Οι εισβολείς του Καπιτωλίου μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές έως και δεκαετούς κάθειρξης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass