Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2021 12:40

Μπλουζάκι θησαυρός


Η Margaret Keenan, η 90χρονη γιαγιά από τη Βρετανία, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19 εκτός του πλαισίου των δοκιμών. H γλυκύτατη γιαγιά είπε πως ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων γιατί έτσι θα μπορέσει να ξαναδεί την οικογένειά της! Όπως ήταν φυσικό όλοι πρόσεξαν το... μπλουζάκι της, ένα χαρούμενο χριστουγεννιάτικο T-shirt σε μπλε χρώμα, το οποίο έχει πάνω ένα πιγκουίνο με σκουφάκι και κασκόλ του Άγιου Βασίλη, ενώ γράφει «Merry Christmas». Το συγκεκριμένο μπλουζάκι έχει ήδη γίνει viral, ενώ έχει τεθεί προς πώληση από το University Hospital Coventry & Warwickshire Charity, με τα έσοδα από τις πωλήσεις να γίνονται δωρεά για καλό σκοπό και να πηγαίνουν προς υποστήριξη του προσωπικού και των ασθενών του NHS.


Ξύρισμα - απάτη
Λένε ότι όταν ερωτεύεσαι είσαι ικανός να κάνεις τα πάντα. Μία γυναίκα όμως από την Αγγλία ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς διοργάνωσε ολόκληρη απάτη, ξυρίζοντας τα μαλλιά της για να πείσει τους γύρω της πως έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο, μόνο και μόνο για να μαζέψει χρήματα για τον γάμο της.
Ο λόγος για την 29χρονη Toni Standen, αρραβωνιασμένη με τον Jim, που προκειμένου να κάνει έναν γάμο "στα μέτρα της" είπε ψέματα σε φίλους και οικογένεια πως είχε καρκίνο των ωοθηκών και πως η ασθένεια είχε εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματός της.
Η υποτιθέμενη ασθενής, σε έρανο που δημιούργησε στα social media, έγραφε ότι πριν πεθάνει θα ήθελε να κάνει τον γάμο των ονείρων της. Συγκέντρωσε με αυτόν τον τρόπο πάνω από 8.000 δολάρια. Η μεγάλη μέρα έφτασε, ωστόσο διάφορες λεπτομέρειες δημιούργησαν υποψίες στους καλεσμένους.
Η Standen στο τέλος αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ποτέ δεν είχε διαγνωστεί με καρκίνο. "Λυπάμαι πολύ για όλα, ντρέπομαι και η καρδιά μου έχει ραγίσει. Έχω τόσα να σας πω, αλλά δεν ξέρω από πού να αρχίσω", έγραψε. Η Standen οδηγήθηκε στο Δικαστήριο, όπου ομολόγησε την ενοχή της για απάτη. Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη και διέταξε την 5μηνη φυλάκισή της ενώ την υποχρέωσε να επιστρέψει μία δωρεά ύψους 2.000 δολαρίων που είχε κάνει ένας τοπικός επιχειρηματίας.

 

9χρονος κέρδισε 30.000.000 δολάρια

Απίστευτο κι όμως πραγματικό. 9χρονος, κέρδισε 30.000.000 δολάρια μέσα από το Youtube. Με αυτό το νούμερο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των επαγγελματιών youtubers, με το ποσό να είναι μακράν μεγαλύτερο από τον δεύτερο στη λίστα. Ο ζάμπλουτος πλέον 9χρονος είναι ο Ράιαν Κάτζι, από το Τέξας, και είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό, στη πραγματικότητα των γονιών του, να γεμίζει με χρήματα όταν αποφάσισε να ανοίξει ένα κανάλι, όπου θα κάνει κριτικές για ηλεκτρονικά παιχνίδια από διάσημες παιχνιδομηχανές. Το project «Ryan’s World» πλέον έχει 40.000.000 συνδρομητές και πανω από 2 δις προβολές. Εκτός από κριτικές για παιχνίδια, έχει και ιδέες για αυτοσχέδια παιχνίδια και συμβουλές γύρω από το σχολείο.

 

Η μεγαλύτερη διαθήκη
Η Frederica Stilwell Cook έμεινε στην ιστορία ως η συγγραφέας της μεγαλύτερης διαθήκης στον κόσμο. Μιλώντας με αριθμούς αυτή συντάχθηκε μέσα σε 1.066 σελίδες, δηλαδή 95.940 λέξεις. Η Cook πέθανε στις 9 Ιανουαρίου του 1925 σε ηλικία 68 ετών, αφήνοντας πίσω της τη μεγαλύτερη διαθήκη που έχει κατατεθεί ποτέ για έλεγχο. Αποτελείτο από τέσσερις δερματόδετους τόμους, με τους δύο από αυτούς να έχουν ο καθένας από 702 σελίδες και τους άλλους δύο από 406 σελίδες, αντίστοιχα. Το χαρτί όλων των τόμων ήταν επιχρυσωμένο, ενώ οι συνδέσεις τους από δέρμα με βαριές γωνίες και καλύμματα από καμβά. Εκτός από τις σελίδες στις οποίες αναγράφονται οι εισαγωγικές ρήτρες, η Cook ανέφερε στη διαθήκη της και έναν τεράστιο τιμοκατάλογο από κοσμήματα, γούνες, δαντέλες, κεντήματα, αντικείμενα τέχνης και τσάντες, με ένα μεγάλο μέρος από αυτά να εξηγούνται στις υποσημειώσεις. Το μεγαλύτερο μέρος της διαθήκης προσιδιάζει στη γραφή της Cook με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 1919. Εκτελεστές της διαθήκης ορίστηκαν ο αδερφός και ο γιος της εκλιπούσας, οι οποίοι κλήθηκαν να κάψουν όλα τα ημερολόγιά της, να θάψουν το γαμήλιο δαχτυλίδι της μαζί της και να βεβαιωθούν ότι η ηλικία της δεν είναι χαραγμένη στην ταφόπλακά της. Η Cook θάφτηκε στο Νεκροταφείο του Ρίτσμοντ, στα τότε περίχωρα του Λονδίνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass