ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Τρίτη δολοφονία δικαστή σε έναν μήνα

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2021 12:01

ΚΑΜΠΟΥΛ

Ένας δικαστής έπεσε νεκρός χθες από σφαίρες σε ενέδρα στη Τζαλαλαμπάντ,

στο ανατολικό Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Πρόκειται για τον τρίτο δικαστή που σκοτώνεται σε λιγότερο από ένα μήνα στη χώρα. Νωρίς το πρωί “ένοπλοι σκότωσαν με σφαίρες ένα δικαστή του εφετείου της πόλης Τζαλαλαμπάντ”, δήλωσε ο Φαρίντ Χαν, εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Νανγκαρχάρ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Τζαλαλαμπάντ. Ο δικαστής Χαφιζουλάχ πήγαινε στη δουλειά του όταν δολοφονήθηκε, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Δύο δικαστίνες που εργάζονταν στο Ανώτατο Δικαστήριο δολοφονήθηκαν με σφαίρες στην Καμπούλ στις 17 Ιανουαρίου. Οι στοχευμένες δολοφονίες δημοσιογράφων, πολιτικών και υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ολοένα και πιο συχνές τους τελευταίους μήνες στο Αφγανιστάν. Αν και το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για κάποιες από αυτές τις επιθέσεις, που έχουν σπείρει τον πανικό και το χάος στο Αφγανιστάν, Καμπούλ και Ουάσινγκτον τις αποδίδουν στους Ταλιμπάν.
Χθες το πρωί ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν στην Καμπούλ από την έκρηξη βόμβας. Εξάλλου την Τρίτη τέσσερις εκρήξεις συγκλόνισαν την αφγανική πρωτεύουσα προκαλώντας τον θάνατο, τριών ανθρώπων, ανάμεσά τους και ενός θρησκευτικού ηγέτη. Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση ανέλαβε το ΙΚ. Στο Αφγανιστάν παρατηρείται αναζωπύρωση της βίας εδώ και μερικούς μήνες, παρά την έναρξη τον Σεπτέμβριο στη Ντόχα ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν για τον τερματισμό δύο δεκαετιών συγκρούσεων, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής.
Η κατάσταση στη χώρα ώθησε την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει τη συμφωνία που υπέγραψε με τους αντάρτες τον Φεβρουάριο του 2020, η οποία προβλέπει την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ως τον Μάιο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass