ΗΠΑ:

Αν χρειαστεί θα πλήξουμε το Ιράν

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2021 12:10

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι θεωρούν απαραίτητο προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους έπειτα από την επίθεση με ρουκέτα την περασμένη εβδομάδα εναντίον της ιρακινής αεροπορικής βάσης Άιν αλ-Σάντα, η οποία στεγάζει αμερικανικές, ιρακινές δυνάμεις και δυνάμεις του συνασπισμού», δήλωσε χθες, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν.
Μιλώντας στην εκπομπή του δικτύου ABC «This Week», ο Όστιν είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν το Ιράκ να ερευνήσει γρήγορα το περιστατικό στη βάση, στη δυτική επαρχία Άνμπαρ, και να προσδιορίσουν ποιος ευθύνεται.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει πως η επίθεση ταιριάζει με το προφίλ ενός πλήγματος από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν.
«Θα χτυπήσουμε, αν αυτό νομίζουμε πως πρέπει να κάνουμε, σε χρόνο και τόπο δικής μας επιλογής. Απαιτούμε το δικαίωμα να προστατεύσουμε τους στρατιώτες μας», είπε ο Όστιν.
«Ελπίζουμε να διαλέξουν να κάνουν τα σωστά πράγματα».
Δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ, όμως ένας Αμερικανός εργολάβος πέθανε έπειτα από «καρδιακό επεισόδιο» ενώ προσπαθούσε να προστατευθεί από τις ρουκέτες, ανέφερε το Πεντάγωνο. Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δέκα ρουκέτες έπεσαν στη βάση, αλλά το Πεντάγωνο ήταν πιο επιφυλακτικό κάνοντας λόγο για δέκα «προσκρούσεις». Είπε πως οι ρουκέτες φαίνεται να εκτοξεύθηκαν από διάφορα σημεία ανατολικά της βάσης, η οποία είχε αποτελέσει επίσης πέρυσι στόχο επίθεσης βαλλιστικού πυραύλου απευθείας από το Ιράν. Δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων σε συνοριακό σημείο ελέγχου στη Συρία που χρησιμοποιείται από υποστηριζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές, περιλαμβανομένων των Κατάιμπ Χεζμπολάχ και Κατάιμπ Σαγίντ αλ-Σουχάντα, τον Φεβρουάριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass