ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Κάλπες - τεστ για τη διαχείριση του κορονοϊού

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2021 12:06

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Ξεκίνησε χθες η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία, η οποία θα διαρκέσει τρεις ημέρες,

ένα τεστ για τον τρόπο με τον οποίο η απερχόμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού, με τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να αναμένεται να εκλεγεί για μία ακόμη θητεία. Στην Ολλανδία εξακολουθούν να ισχύουν πολύ αυστηρά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας, περιλαμβανομένης απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η υιοθέτηση αυτού του αμφιλεγόμενου μέτρου στα τέλη Ιανουαρίου έχει πυροδοτήσει τις χειρότερες ταραχές που έχουν σημειωθεί στην Ολλανδία εδώ και 40 χρόνια. Προχθές η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού στη Χάγη για να διαλύσει μία ακόμη αντικυβερνητική διαδήλωση. Ο φιλελεύθερος- συντηρητικός πρωθυπουργός Ρούτε, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, φαίνεται ότι θα καταφέρει να εκλεγεί για τέταρτη θητεία, καθώς η covid-19 κυριαρχεί στη συζήτηση, στρέφοντας την προσοχή των ψηφοφόρων μακριά από άλλα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό που είχε κυριαρχήσει στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.
Οι ολλανδικές αρχές έχουν ζητήσει από τους ηλικιωμένους και όσους έχουν προβλήματα υγείας να πάνε νωρίς στις κάλπες, με την πλειονότητα των Ολλανδών, περιλαμβανομένων των αρχηγών των κομμάτων, να περιμένει ως την Τετάρτη για να ψηφίσει.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass