«Κάντε τα εμβόλια», συστήνει ο Π.Ο.Υ.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ «ASTRAZENECA» ΚΑΙ «JOHNSON & JOHNSON»

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2021 12:10

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Η Επιτροπή Ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά τη συνέχιση των εμβολιασμών. Η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Οταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, σύμφωνα με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 συνιστάται για χρήση στις χώρες όπου κυκλοφορούν οι παραλλαγές του κορονοϊού. «Στις χώρες όπου η διάδοση των παραλλαγών είναι υψηλή και στις χώρες όπου διαθέτουμε τώρα πληροφορίες για τη χρήση του εμβολίου αυτού για τον έλεγχο της Covid-19 που προκαλείται από τις παραλλαγές αυτές του ιού, συνιστούμε τη χρήση του», δήλωσε ο Αλεσάντρο Κραβιότο, πρόεδρος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , η οποία συνήλθε για να κρίνει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson.
Το εμβόλιο είναι το πρώτο μονοδοσικό, το οποίο μπορεί να συντηρηθεί σε συνθήκες κοινού ψυγείου που παίρνει το πράσινο φως του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Να συνεχιστεί η χορήγηση του εμβολίου κατά της COVID-19 των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ζήτησε χθες ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι προκαλεί τον σχηματισμό θρόμβων αίματος. Η χρήση αυτού του εμβολίου ανεστάλη προληπτικά από χώρες που ανησυχούν για πιθανές παρενέργειες. «Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτά τα εμβόλια προκάλεσαν θρομβώσεις», γράφει ο Χάνκοκ στην ταμπλόιντ «The Sun», υπογραμμίζοντας ότι αυτή δεν είναι μόνον η δική του άποψη, αλλά και αυτή της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής, της MHRA, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).
«Περισσότερες από 11 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca έχουν τώρα χορηγηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ποσοστό των περιπτώσεων (θρομβώσεων) που αναφέρθηκε μεταξύ των ατόμων που εμβολιάστηκαν είναι κατώτερο αυτού που αναμένεται φυσιολογικά στον γενικό πληθυσμό», προσθέτει. Η Βρετανία ξεκίνησε μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 τον Δεκέμβριο, η οποία στηρίζεται στο εμβόλιο των AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σε αυτό των Pfizer/BioNTech. Σχεδόν 25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει μια δόση εμβολίου στη χώρα, με τον αριθμό αυτόν να προσεγγίζει τον μισό από τον συνολικό πληθυσμό ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να έχει χορηγηθεί μια δόση εμβολίου κατά της COVID-19 σε όλους τους ενήλικες της χώρας ως τα τέλη του Ιουλίου. Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η Βρετανία βρίσκεται «σε καλό δρόμο» για να επιτύχει τον στόχο αυτό.
*Σε άρθρο που δημοσίευσε στην επιθεώρηση Future Healthcare Journal ο Βασιλικός Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος εκπροσωπεί 39.000 γιατρούς στον κόσμο, ο πρίγκιπας Κάρολος καταφέρεται εναντίον του αντιεμβολιαστικού κινήματος.
«Ποιος θα πίστευε ότι τον 21ο αιώνα θα υπήρχε ένα σημαντικό λόμπι που θα αντιτασσόταν στον εμβολιασμό, με δεδομένο το ιστορικό του στην εξάλειψη τόσων τρομερών ασθενειών και της σημερινής δυνατότητάς του να προστατεύσει και να απελευθερώσει κάποιους από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους της κοινωνίας μας από τον νέο κορονοϊό;», είναι το ερώτημα που θέτει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου σε αυτό το άρθρο, στο οποίο υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο θέμα της υγείας, που συνδυάζει τις επιστήμες, τη δημόσια πολιτική και την ατομική συμπεριφορά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass