Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2021 12:45

Κληρονομιά 2 εκατ. ευρώ


Ένας Αυστριακός άνδρας που δραπέτευσε από τους Ναζί μαζί με την οικογένειά του στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κληροδότησε ένα σημαντικό τμήμα της αμύθητης περιουσίας του στο γαλλικό χωριό που του προσέφερε επί χρόνια καταφύγιο από τους διώκτες του.
Ο Έρικ Σβαμ, που απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών , συμπεριέλαβε στη διαθήκη του και ένα... δώρο-έκπληξη για το Σαμπόν-σουρ-Λινιόν, που βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο οροπέδιο της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Ιστορικά, το χωριό στεγάζει μια εκτεταμένη προτεσταντική κοινότητα που έχει τη φήμη ότι προσφέρει καταφύγιο στους κατατρεγμένους. «Είναι ένα μεγάλο ποσό για το χωριό μας», δήλωσε ο δήμαρχος, Ζαν-Μισέν Εϊρώ. Αρνήθηκε να γίνει συγκεκριμένος αναφορικά με το ακριβές ύψος της κληρονομιάς, αφού η διαθήκη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό επεξεργασία. Ωστόσο, η προκάτοχός του, δήλωσε σε μια τοπική ιστοσελίδα ότι είχε συναντηθεί δύο φορές με τον ίδιο και τη σύζυγό του και την είχαν ενημερώσει ότι θα ανερχόταν περίπου σε €2 εκατ. Ο Σβαμ και η οικογένειά του έφτασαν στο χωριό το 1943 και βρήκαν καταφύγιο σε ένα σχολείο για όλη τη διάρκεια του πολέμου. Έζησαν εκεί μέχρι το 1950.

Τον καθυστέρησε
Μια γυναίκα προέβη σε μια... πράξη απελπισίας προκειμένου να καθυστερήσει έναν ληστή και να του αποσπάσει την προσοχή μέχρι να εμφανιστούν οι αστυνομικοί. Ο κλέφτης, 24 ετών, φέρεται να ανάγκασε ένα μέλος του προσωπικού ενός βενζινάδικου να του παραδώσει τα μετρητά στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ο υπάλληλος στη συνέχεια διέφυγε και αφού πρώτα φέρεται να γρονθοκοπήθηκε στο πρόσωπο από τον ληστή. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASR, επικαλούμενο μια αστυνομική πηγή, τότε ήταν που μια μυστηριώδης γυναίκα μπήκε στο βενζινάδικο, πρόθυμη να βοηθήσει το προσωπικό να σταματήσει τον κακοποιό. Η γυναίκα – που πιστεύεται ότι δεν είναι υπάλληλος του βενζινάδικου – φέρεται να έκανε μια πράξη στοματικού σεξ στον 24χρονο κλέφτη σε μια προσπάθεια να τον σταματήσει από το να δραπετεύσει. Ένα μέλος του προσωπικού είχε ήδη καλέσει την αστυνομία που έφτασε για να ανακαλύψει τη γυναίκα και τον ληστή ξαπλωμένο γυμνό στο πάτωμα. Δεν είναι σαφές εάν η 35χρονη Τσέχα – που ονομάζεται Σόνα – προέβη στην πράξη αυτή στον άνδρα από τον φόβο της ότι θα της επιτεθεί. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Σόνα είπε στην αστυνομία όταν έφτασαν: «Πάρτε τον επιτέλους, δεν μπορώ άλλο».

Εκσφενδόνισε μωρό
Μια μητέρα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ τσακώθηκε με τον άντρα της και πάνω στα νεύρα τού εκσφενδόνισε το βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά της. Η 34χρονη Shana Vega συνελήφθη για το αδιανόητο περιστατικό, καθώς το μωρό τραυματίστηκε σοβαρά. Πριν συμβεί αυτό, η Vega απείλησε με μαχαίρι τον σύζυγό της κατά τον ομηρικό καυγά , που έλαβε χώρα μέσα στο σπίτι τους. Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εξασφάλισε η εφημερίδα South Florida Sun-Sentinel, η Vega πέταξε με μανία το κοριτσάκι της πάνω στον σύζυγο. Το μωρό προσγειώθηκε με το κεφάλι στο πάτωμα και υπέστη σοβαρά τραύματα, μεταξύ αυτών εγκεφαλική αιμορραγία, κατάγματα και ρήξη ήπατος. Η μάνα σήκωσε το αιμόφυρτο μωρό από κάτω και πήγε σε γειτονικό σπίτι. Ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία για να την καταγγείλει. Η ίδια αρνείται για την ώρα τις κατηγορίες και είπε πως έφυγε από το σπίτι με το μωρό της φοβούμενη μήπως χάσει την επιμέλειά του. Κατηγορείται με σωρεία αδικημάτων, όσο η έρευνα συνεχίζεται...

Τα ’σπασε όλα
Εμφανίστηκε μεθυσμένη στο σπίτι του πρώην της και τα έκανε γυαλιά καρφιά, πετώντας ηλεκτρικές συσκευές από το παράθυρο. Και τη συνέλαβαν τελικά γιατί παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Η Rosemary Burgess ομολόγησε πως εισέβαλε στο σπίτι του πρώην της και κατέστρεψε πράγματα αξίας 800 λιρών. Η 19χρονη έσπασε την τηλεόραση, τον φούρνο μικροκυμάτων, το DVD player, δυο θερμάστρες, πολλές μικροσυσκευές, ακόμη και έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα. Η οργή της προκλήθηκε από ένα σχόλιο που διάβασε στο Facebook. Θα περάσει 20 εβδομάδες στη φυλακή, καθώς παραβίασε το αυστηρό lockdown του βρετανικού νησιού Isle of Man. Μαζί της είχε και ένα μεταλλικό αντικείμενο, με το οποίο έκανε άνω κάτω το εσωτερικό του σπιτιού του πρώην. Ο οποίος έφυγε από την οικία του για να καλέσει την αστυνομία και όταν επέστρεψε τη βρήκε να καταστρέφει το βιος του. Ακόμη και πράγματα έξω από το παράθυρο πετούσε. Η Burgess καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 εβδομάδων για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων και άλλες 16 εβδομάδες για την καταστροφή του σπιτιού...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass