ΚΡΕΜΛΙΝO: Οι Ευρωπαίοι γυρνούν την πλάτη στην Ουκρανία

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2024 8:31

ΜΟΣΧΑ
Το Κρεμλίνο υποστήριξε χθες ότι οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να «γυρνούν την πλάτη στην Ουκρανία», τη στιγμή που η συνέχιση παροχής οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο προκαλεί εσωτερικές εντάσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι πέταξαν τα λεφτά τους από το παράθυρο», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, βρίσκεται «σε πολύ δύσκολη θέση» επειδή «δεν λαμβάνει πλέον χρήματα, δεν υπάρχουν αρκετές οβίδες για αυτόν στο εξωτερικό και έχει προβλήματα στο εσωτερικό» της Ουκρανίας.
Ο Πεσκόφ εμφανίστηκε ικανοποιημένος και για τις διαφωνίες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στις ΗΠΑ, αφού οι Ρεπουμπλικανοί μπλοκάρουν σημαντική οικονομική βοήθεια που προορίζεται για την Ουκρανία.
Τις τελευταίες εβδομάδες το Κρεμλίνο προσπαθεί να εμφανίσει ως διχασμένες τις χώρες της Δύσης, όσον αφορά τη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν απέναντι στην Ουκρανία, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου.
Η Μόσχα εμφανίζεται εξάλλου πολύ πιο αισιόδοξη μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, το περασμένο καλοκαίρι. Στην πράξη, το μέτωπο των περίπου 1.000 χιλιομέτρων παραμένει «παγωμένο», κάτι που θεωρείται ότι είναι προς όφελος του ρωσικού στρατού. Τους τελευταίους μήνες ενισχύθηκαν οι θέσεις του, με την κινητοποίηση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας για να εξασφαλισθούν τα αναγκαία πυρομαχικά και η συνέχιση των επιχειρήσεών του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass