ΒΡΕΤΑΝΙΑ:

Ο Ρ. Σούνακ πλήρωσε πάνω από 500.000 λίρες σε φόρους

*ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2024 7:25

ΛΟΝΔΙΝΟ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ πλήρωσε 508.000 λίρες (641.000 δολάρια) σε φόρους το τελευταίο φορολογικό έτος, αφότου τα εισοδήματά του από τις επενδύσεις του υπερείχαν του επίσημου μισθού του, έδειξε μία έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τους λογιστές του.

Ο Σούνακ είναι ο πλουσιότερος πρωθυπουργός στη βρετανική ιστορία λόγω του συνδυασμού της προηγούμενης καριέρας του στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και της περιουσίας της οικογένειας της συζύγου του, ο πατέρας της οποίας ίδρυσε την ινδική εταιρεία πληροφορικής Infosys.
Με τη χθεσινή περίληψη των τριών σελίδων είναι η δεύτερη φορά που ο Σούνακ δημοσιεύει λεπτομέρειες της φορολογικής κατάστασής του από τότε που έγινε πρωθυπουργός το 2022.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Σούνακ κέρδισε 139.000 λίρες από τον μισθό του ως μέλος του Κοινοβουλίου, υπουργός Οικονομικών και πρωθυπουργός το διάστημα μεταξύ Απριλίου του 2022 και Μαρτίου του 2023 και 2,1 εκατομμύρια λίρες από επενδύσεις.
Από τα εισοδήματά του από τις επενδύσεις, 1,8 εκατομμύρια λίρες προήλθαν από κεφαλαιακά κέρδη, αριθμός υψηλότερος από τα 1,6 εκατομμύρια λίρες τον προηγούμενο χρόνο.
Περίπου το 70% του συνολικού φόρου που κατέβαλε ο Σούνακ οφείλεται στον φόρο υπεραξίας κεφαλαίων επί του κέρδους που έβγαλε από επενδυτικές πωλήσεις, όπως οι μετοχές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass