Ερωτευμένοι με τα μετρητά και τα χαρτονομίσματα οι Ελβετοί

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2024 8:11

ΓΕΝΕΥΗ
Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Τα μετρητά παραμένουν το πιο ευρέως αποδεκτό μέσο πληρωμής για επιχειρήσεις που συναλλάσσονται απευθείας με πελάτες, όπως τα εμπορικά καταστήματα και τα εστιατόρια, και οι πληρωμές μέσω εφαρμογών όπως η Google Pay, έπονται.
Μόνο το 59% των εταιρειών
δέχεται πληρωμή μέσω εφαρμογών
Περίπου το 92% των εταιρειών που έχουν επιχειρήσεις οι οποίες συναλλάσσονται απευθείας με πελάτες στην Ελβετία, δέχονται μετρητά, ενώ ‘μόνο’ το 59% δέχεται πληρωμή μέσω εφαρμογών, σύμφωνα με την έρευνα.
Τα ευρήματα της έρευνας της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας (Swiss National Bank) έρχονται σε αντίθεση με την εμπειρία χωρών όπως η Σουηδία που εγκαταλείπουν όλο και περισσότερο τη χρήση μετρητών.
Ωστόσο οι εφαρμογές σε κινητά γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, με το επίπεδο αποδοχής τους να έχει αυξηθεί από το 41% που ήταν το 2021, και είναι τώρα περισσότεροι αποδεκτές από τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στην Ελβετία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass