ΡΩΣΙΑ: Συνελήφθη ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2024 7:50

ΜΟΣΧΑ
Ένας δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον εκλιπόντα Αλεξέι Ναβάλνι και συνόδεψε τη μητέρα του Ρώσου αντιφρονούντα την περασμένη εβδομάδα όταν εκείνη έκανε έκκληση στις αρχές να της παραδώσουν τη σορό του γιου της, συνελήφθη χθες στη Μόσχα. Η σύλληψη του Βασίλι Ντούμπκοφ αναφέρθηκε από την εφημερίδα Novaya Gazeta Europe και το ειδησεογραφικό πρακτορείο SOTA.

Σημειώνεται ότι η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε εν τέλει στη μητέρα του, μετά από το θρίλερ που εκτυλίχθηκε τις τελευταίες μέρες, με τις ρωσικές αρχές να αρνούνται να παραδώσουν το σώμα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι εκκρεμούσε ιατροδικαστική έρευνα. Την ίδια στιγμή, αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά συνεργατών του Αλεξέι Ναβάλνι, ότι τα γραφεία τελετών στα οποία έχουν απευθυνθεί αρνούνται να αναλάβουν την κηδεία του. Πιο συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, δήλωσε πως οι συνεργάτες του δεν μπόρεσαν να βρουν έναν χώρο στη Ρωσία όπου οι άνθρωποι θα μπορέσουν να αποχαιρετήσουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης που πέθανε στη φυλακή αυτόν τον μήνα, καθώς σε όσα γραφεία τελετών έχουν απευθυνθεί η απάντηση είναι αρνητική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass