ΗΠΑ: Concorde σε πλατφόρμα στον ποταμό Χάντσον

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2024 9:01

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ταξίδι με φορτηγίδα έκανε ένα παροπλισμένο Concorde της British Airways στον East River – το παλιρροϊκό στενό, που χωρίζει το Μπρονξ και το Μανχάταν από το Λονγκ Άιλαντ - για να επιστρέψει μετά από πολύμηνη ανακαίνιση στο μουσείο Intrepid. Από το 2003 που το Concorde αυτό εκτίθεται στο μουσείο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, που θέλουν να θαυμάσουν από κοντά το εμβληματικό υπερηχητικό αεροσκάφος και να μάθουν την ιστορία του. Ωστόσο, το Concorde έκανε ένα σύντομο διάλειμμα από τα φώτα της δημοσιότητας του μουσείου, όταν μεταφέρθηκε τον περασμένο Αύγουστο για ανακαίνιση στο Brooklyn Navy Yard. «Το πολύμηνο έργο αποκατάστασης περιελάμβανε αφαίρεση της επικάλυψης βαφής του αεροσκάφους, λείανση και νέα βαφή με τα ίδια χρώματα και σημάνσεις που έκαναν το Concorde έναν πραγματικό θρύλο της αεροπορίας», αναφέρει το μουσείο.

Το Concorde φορτώθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου σε μια φορτηγίδα για να μεταφερθεί μέσω του ποταμού Χάντσον από το Μπρούκλιν στο Weeks Marine του Νιου Τζέρσεϊ, όπου παρέμεινε τη νύχτα και χθες αναμένονταν να ολοκληρώσει το υπόλοιπο του ταξιδιού του μέχρι το μουσείο Intrepid γύρω στις 09:30 τοπική ώρα. Βρετανοί και Γάλλοι επιστήμονες ανέπτυξαν το Concorde που έκανε την πρώτη του πτήση το 1969 και επτά χρόνια αργότερα, το 1976, εντάχθηκε στους στόλους της Air France και της British Airways και ξεκίνησε τις εμπορικές πτήσεις συνδέοντας τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass