ΣΚΩΤΙΑ: Η Βουλή εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία

ΘΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2024 7:10

ΛΟΝΔΙΝΟ
Σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει στους κατοίκους της Σκωτίας που πάσχουν από καταληκτική νόσο να δώσουν τέλος στη ζωή τους κατατέθηκε χθες ενώπιον της Βουλής της χώρας, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση η πρακτική αυτή βρίσκει σύμφωνο το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Αν το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί τότε η Σκωτία θα ενταχθεί στη λίστα εκείνη των χωρών όπου ανήκουν η Ελβετία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστρία και ο Ισημερινός και όπου επιτρέπεται η ευθανασία υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
Το Νομοσχέδιο για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αυτοκτονία για Ενήλικες με Καταληκτική Νόσο θα δίνει το δικαίωμα σε διανοητικά ικανούς ενήλικες, οι οποίοι έχουν διαγνωστεί με καταληκτική νόσο, να τερματίσουν τη ζωή τους.
Ο νόμος θα περιέχει ασφαλιστικές δικλείδες όπως την ανεξάρτητη αξιολόγηση από δύο γιατρούς και μια 14ήμερη περίοδο χαλάρωσης. Θα απαιτείται επίσης από εκείνους που θα ζητούν να υποβληθούν στην πρακτική αυτή να έχουν ζήσει στη Σκωτία για τουλάχιστον ένα χρόνο. Οι αιτούντες θα πρέπει να χορηγούν οι ίδιοι την ουσία που θα δώσει τέλος στη ζωή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass