ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ρεκόρ μεταναστών διέσχισε τη Μάγχη

ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 41,7% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2023

Δημοσίευση: 02 Απρ 2024 9:11

ΛΟΝΔΙΝΟ
Ο αριθμός των ανθρώπων που διέσχισαν παράνομα τη Μάγχη με μικρά πλοιάρια αυξήθηκε από την αρχή του έτους κατά 41,7% σε σχέση με το 2023 φτάνοντας σε νέο ρεκόρ, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που βασίστηκε σε επίσημα βρετανικά στοιχεία. Το πρώτο τρίμηνο του 2024, 5.373 άνθρωποι διέσχισαν παράνομα τη Μάγχη, έναντι 3.793 το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενους έτους. Πρόκειται για ρεκόρ για αυτήν την περίοδο.

Μόνο τον Μάρτιο 3.118 άνθρωποι έκαναν τον διάπλου της Μάγχης, με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις να παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Χθες Κυριακή 442 άνθρωποι έφτασαν στις αγγλικές ακτές με εννέα πλοιάρια, συνήθως υπερπλήρεις φουσκωτές βάρκες, και 349 το Σάββατο. Από την αρχή του έτους τουλάχιστον επτά μετανάστες, ανάμεσά τους ένα 7χρονο κορίτσι και ένας έφηβος 14 ετών, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Βρετανία. Το 2023 σχεδόν 30.000 μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη, αριθμός μειωμένος σε σχέση με το ρεκόρ του 2022 (45.000). Από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας ο Ρίσι Σούνακ έχει αναγάγει την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης σε προτεραιότητά του, τονίζοντας τη δέσμευσή του να «σταματήσει τα πλοιάρια».
Αυτήν την περίοδο το βρετανικό κοινοβούλιο εξετάζει αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει την απέλαση των παράτυπων μεταναστών στη Ρουάντα, που όμως έχει προσκρούσει στις αντιρρήσεις της Βουλής των Λόρδων η οποία επιθυμεί να γίνουν αλλαγές στο κείμενο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass