Παραιτήθηκε για να διεκδικήσει την προεδρία

Η ΙΣΛΑΝΔΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2024 8:00

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ ανακοίνωσε χθες την παραίτησή της και την πρόθεσή της να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας, ένα πόστο ως επί το πλείστον εθιμοτυπικό.

Δεν κατέστη αμέσως σαφές ποιος θα διαδεχθεί την Γιακομπσντότιρ ως πρωθυπουργός, μια θέση που κατείχε από τα τέλη του 2017. «Είχα αποφασίσει πριν από κάποιο καιρό να μην επιδιώξω επανεκλογή στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές. Ταυτόχρονα, εξακολουθώ να έχω διακαή επιθυμία να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ισλανδική κοινωνία», δήλωσε η Γιακομπσντότιρ σε βίντεο. Η Ισλανδία θα διεξαγάγει εκλογές την 1η Ιουνίου για την εκλογή του νέου αρχηγού κράτους. Η νησιωτική χώρα με πληθυσμό σχεδόν 400.000 κατοίκων βλέπει ένα μέλλον γεμάτο αβεβαιότητα μετά τις πρόσφατες ηφαιστειακές εκρήξεις που προκάλεσαν την επ’ αόριστον εκκένωση χιλιάδων ανθρώπων, εντείνοντας τις πιέσεις σε μια οικονομία που ήδη αντιμετωπίζει υψηλό πληθωρισμό και εξαιρετικά υψηλά επιτόκια. «H χώρα βρίσκεται σε πιο στέρεα βάση από ό,τι πριν από λίγους μήνες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass