Στο «σφυρί» το παλαιότερο χριστιανικό βιβλίο

ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2024 9:00

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Στο σφυρί πρόκειται να βγει τον Ιούνιο το αρχαιότερο θρησκευτικό βιβλίο της χριστιανοσύνης, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s.

Ο Κώδικας Crosby-Schøyen, γραμμένος σε κοπτική γραφή σε πάπυρο στην Αίγυπτο, χρονολογείται μεταξύ 250-350 μ.Χ. Θεωρείται επίσης ότι είναι ένα από τα παλαιότερα βιβλία που υπάρχουν και θα μπορούσε να πωληθεί έως και 3,8 εκατομμύρια δολάρια (3 εκατομμύρια λίρες), σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC.

ΜΝΗΜΕΙΩΔΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
Το βιβλίο δημιουργήθηκε σε ένα από τα πρώτα χριστιανικά μοναστήρια και περιέχει τα πλήρη κείμενα δύο βιβλίων της Βίβλου.
Το κείμενο είναι «μνημειώδους σημασίας ως μάρτυρας της πρώιμης εξάπλωσης του χριστιανισμού σε όλη τη Μεσόγειο», δήλωσε ο Eugenio Donadoni, ανώτερος ειδικός για βιβλία και χειρόγραφα στο Christies. «Οι πρώτοι μοναχοί στην Άνω Αίγυπτο, στο πρώτο χριστιανικό μοναστήρι, χρησιμοποιούσαν αυτό ακριβώς το βιβλίο για να γιορτάσουν τους πρώτους εορτασμούς του Πάσχα, μόλις μερικές εκατοντάδες χρόνια μετά τον Χριστό και μόλις εκατό περίπου χρόνια μετά τη συγγραφή του τελευταίου Ευαγγελίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass