Διέτρεξε κάθετα όλη την Αφρική

ΜΕ 376 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ ΣΕ 352 ΗΜΕΡΕΣ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2024 7:05

ΛΟΝΔΙΝΟ

Μετά από 16.000 χιλιόμετρα, 16 χώρες και 352 ημέρες, ο Ρας Κουκ κατάφερε το –μέχρι σήμερα– ακατόρθωτο, να διατρέξει από το ένα άκρο έως το άλλο την Αφρική.

Ο 27χρονος υπερμαραθωνοδρόμος από το Γουόρθινγκ του Γουέστ Σάσεξ πέρασε τη γραμμή του τερματισμού το απόγευμα της Κυριακής στην Τυνησία, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 600.000 λίρες για φιλανθρωπικούς λόγους. «Είμαι λιγάκι κουρασμένος», είπε ολοκληρώνοντας το ταξίδι του, υπό τις επευφημίες δεκάδων ανθρώπων που τον αποθέωναν. Οπως είπε, σχεδίαζε να γιορτάσει τον μεγάλο του άθλο με ένα πάρτι και οπωσδήποτε με ένα ντάκιρι φράουλα. Παρά τις ατελείωτες περιπέτειες, τις αναποδιές και τα πισωγυρίσματα, ο Ρας πιστεύεται πως έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να διατρέξει κάθετα την Αφρική. Ο Ρας ξεκίνησε στις 22 Απριλίου του 2023 από το νοτιότερο άκρο της Νότιας Αφρικής, το Ακρωτήρι Αγκουλιάς. Τη στιγμή που έσκισε την κορδέλα τερματισμού, στο βορειότερο σημείο της Τυνησίας, το Ρας Αντζελα, είχε τρέξει σχεδόν 376 μαραθωνίους! Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού, ο Κουκ έτρεξε μέσα από δάση, ζούγκλες, πάνω σε οροσειρές, μέσω Σαχάρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass