ΧΑΝΙΓΙΕ: Νεκροί τρεις γιοι του ηγέτη της Χαμάς

ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2024 7:10

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Τρεις γιοι του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, ανακοίνωσαν η παλαιστινιακή οργάνωση και η οικογένειά του.

Οι τρεις γιοι –ο Χαζέμ, ο Αμίρ και ο Μοχάμεντ– σκοτώθηκαν μετά τον βομβαρδισμό του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν στον καταυλισμό Αλ-Σάτι της Γάζας, ανακοίνωσε η Χαμάς. Δύο από τα εγγόνια του Χανίγιε σκοτώθηκαν επίσης κι ένα τρίτο τραυματίστηκε, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς.
«Τα αιτήματά μας είναι σαφή και συγκεκριμένα και δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις σε αυτά. Ο εχθρός θα έχει αυταπάτες αν νομίζει ότι η στοχοποίηση των γιων μου, στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων και πριν το κίνημα στείλει την απάντησή του, θα ωθήσει τη Χαμάς να αλλάξει τη θέση της», δήλωσε ο Χανίγιε στο Al Jazeera. «Το αίμα των γιων μου δεν είναι πιο ακριβό από το αίμα του λαού μας», πρόσθεσε.
Ο Χανίγιε υπήρξε το σκληρό πρόσωπο της διεθνούς διπλωματίας της Χαμάς καθώς ο πόλεμος με το Ισραήλ μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας – το σπίτι της οικογένειάς του καταστράφηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τον Νοέμβριο.
Στον έβδομο μήνα ενός πολέμου κατά τον οποίο η αεροπορική και χερσαία επίθεση του Ισραήλ έχει καταστρέψει τη Γάζα, η Χαμάς θέλει τον τερματισμό των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων και την αποχώρηση από τον θύλακα, καθώς και την άδεια για τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Ο μεγαλύτερος γιος του Χανίγιε επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Facebook ότι τα τρία αδέλφια του σκοτώθηκαν. «Ευχαριστώ τον Θεό που μας τίμησε με το μαρτύριο των αδελφών μου και των παιδιών τους», έγραψε.
Διορισμένος στην κορυφαία θέση της Χαμάς το 2017, ο Χανίγιε μετακινήθηκε μεταξύ της Τουρκίας και της Ντόχα, αποφεύγοντας τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επέβαλε το Ισραήλ στην αποκλεισμένη Γάζα, ενεργώντας ως διαπραγματευτής για την κατάπαυση του πυρός ή διατηρώντας επικοινωνία με τον κύριο σύμμαχο της Χαμάς, το Ιράν.
Το Ισραήλ χαρακτηρίζει ολόκληρη την ηγεσία της Χαμάς ως τρομοκράτες, κατηγορώντας τον Χανίγιε και άλλους ηγέτες ότι συνεχίζουν να «κινούν τα νήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».
Ομως δεν είναι σαφές πόσα γνώριζε ο Χανίγιε για την επίθεση στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.
Το σχέδιο επίθεσης, που καταρτίστηκε από το στρατιωτικό συμβούλιο της Χαμάς στη Γάζα, ήταν τόσο καλά φυλασσόμενο μυστικό, που ορισμένοι αξιωματούχοι της Χαμάς στο εξωτερικό φάνηκαν σοκαρισμένοι από τον χρόνο και την κλίμακά του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass