ΙΡΑΝ: Εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους

«Είχαμε ενημερώσει τους γείτονες» δήλωσε ο ΥΠΕΞ του

Δημοσίευση: 15 Απρ 2024 7:40

ΤΕΧΕΡΑΝΗ

Το Ιράν εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το 99% των οποίων καταρρίφθηκαν, ανακοίνωσε χθες ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πλήρως λειτουργικές και συζητούν επιλογές για τη συνέχεια.

Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν επιτίθεται απευθείας στο Ισραήλ. Μέχρι σήμερα η Τεχεράνη στήριζε τη φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία κάθε τόσο εκτόξευε πυραύλους εναντίον ισραηλινών στόχων, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τον Λίβανο. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους πανηγυρισμούς στο ιρανικό κοινοβούλιο για την επίθεση στο Ισραήλ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ
Το Ιράν ενημέρωσε τους γείτονές του για τα αντίποινα του στο Ισραήλ 72 ώρες νωρίτερα, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν. «Σχεδόν 72 ώρες πριν από τις επιχειρήσεις μας, ενημερώσαμε τους φίλους και τους γείτονές μας στην περιοχή ότι η απάντηση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ ήταν βέβαιη, νόμιμη και αμετάκλητη», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου. Σε ανάλυσή του ο Guardian επισημαίνει ότι τα μελλοντικά βήματα του Ισραήλ θα κριθούν από τρεις ανθρώπους που βρίσκονται στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει για να αποφασίσει αν θα απαντήσει στην επίθεση, υπό την προειδοποίηση της Τεχεράνης ότι σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, θα χτυπήσει εκ νέου με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. «Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα» σχολιάζει στο «BBC» ο Frank Gardner, ειδικός ανταποκριτής για θέματα ασφάλειας του βρετανικού δικτύου, μετά την επίθεση με drones και πυραύλους από το Ιράν στο Ισραήλ. Όπως γράφει ο ίδιος, η επόμενη ημέρα θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη με το Ισραήλ να υπόσχεται «σημαντική απάντηση» στην ολονύκτια πυραυλική επίθεση του Ιράν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass