ΡΩΣΙΑ: Eνταλμα σύλληψης για τον Κασπάροφ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2024 7:00

Δικαστήριο στην περιοχή Κόμι της Ρωσίας εξέδωσε στις 24 Απριλίου ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ, πολιτικό της αντιπολίτευσης και συνιδρυτή του Φόρουμ της «Ελεύθερης Ρωσίας», με την κατηγορία της δημιουργίας και της ηγεσίας μιας τρομοκρατικής ομάδας.

Το δημοτικό δικαστήριο του Syktyvkar εξέδωσε επίσης εντάλματα σύλληψης για αρκετούς άλλους Ρώσους πολιτικούς της αντιπολίτευσης και ακτιβιστές εξόριστους με την ίδια κατηγορία. Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία πρόσθεσε τον Κασπάροφ στη λίστα με τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές, μια ενέργεια που χρησιμοποιείται γενικά από το Κρεμλίνο για να πατάξει τους πολιτικούς αντιπάλους της. Ο Κασπάροφ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι και ειλικρινής κριτικός του Κρεμλίνου, ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν τω μεταξύ, ένα λάθος (;) του ρωσικού πρακτορείου TASS, το οποίο έγραψε ότι ο Γκάρι Κασπάροφ «συνελήφθη ερήμην», έγινε η αιτία για να «τρολάρει» τη Μόσχα ο κορυφαίος σκακιστής και πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης. «Ερήμην είναι οπωσδήποτε ο καλύτερος τρόπος που με έχουν συλλάβει ποτέ: Καλή παρέα, επίσης. Είμαι σίγουρος ότι όλους μας τιμά εξίσου που το τρομοκρατικό κράτος του Πούτιν αφιερώνει χρόνο σε αυτό που διαφορετικά θα κατέληγε σε διώξεις και δολοφονίες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κασπάροφ στην ανάρτησή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass