Συρτάκι για «διάσωση» της ελληνικής γλώσσας

Από Ισπανούς καθηγητές Ελληνικών στη Βαλένθια

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2024 2:14

ΜΑΔΡΙΤΗ
Καθηγητές στην ισπανική πόλη Βαλένθια κάνουν συμβολική διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης, χορεύοντας συρτάκι και κρατώντας πλακάτ, γιατί το κράτος σκοπεύει να καταργήσει τις τάξεις εκμάθησης Νέων Ελληνικών.

Οι καθηγητές σκοπεύουν, μάλιστα, να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Πρόκειται για το τμήμα που μαθαίνει Νέα Ελληνικά σε πολλούς φιλέλληνες στη Βαλένθια, στο δημόσιο επίσημο σχολείο Ξένων Γλωσσών της ισπανικής πόλης (Εscuela Oficial de Idiomas Valencia-Saīdia).
Μεγάλος αριθμός διδασκόντων του εν λόγω σχολείου κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, καθώς 244 τάξεις θα σταματήσουν να λειτουργούν και 61 καθηγητές θα απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους. Μεταξύ αυτών και οι τάξεις των Νέων Ελληνικών.
Η Laura Candona Sanchis είναι μια από τις καθηγήτριες των Νέων Ελληνικών που κινδυνεύουν να απολυθούν. Η Laura είναι και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Βαλένθια και η αγάπη της για την Ελλάδα είναι μεγάλη. Είναι επίσημο μέλος της ελληνικής κοινότητας της Βαλένθια και συνεργάζεται και με το ελληνικό προξενείο στην πόλη, οργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις σχετικά με τον ελληνικό κόσμο. Έχει ζήσει για πολλά χρόνια στο παρελθόν στη χώρα μας και το μαχητικό της πνεύμα την οδήγησε να στείλει μέχρι και επιστολή στην ελληνική πρεσβεία, ζητώντας να μεσολαβήσει για να μη γίνουν οι περικοπές που δρομολογούνται.
Σημειώνεται ότι όλα τα Escuelas Oficiales de Idiomas στην Ισπανία είναι δημόσια σχολεία και απευθύνονται σε όλους τους Ισπανούς άνω των 14 χρόνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass