ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Θρίλερ με τον τζιχαντιστή Αμπντεσλάμ

* Δρακόντεια παραμένουν τα μέτρα ασφαλείας στις Βρυξέλλες - Σε νέες συλλήψεις υπόπτων προχώρησαν οι αρχές

Δημοσίευση: 24 Νοε 2015 1:19

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού για τρίτη συνεχή ημέρα βρέθηκαν χθες Βρυξέλλες που θυμίζουν φρούριο, καθώς συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τις συλλήψεις τζιχαντιστών και κυρίως τον εντοπισμό του καταζητούμενου Σαλάχ Αμπντεσλάμ, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ο διαβόητος τρομοκράτης ενδέχεται να έχει διαφύγει στην Γερμανία.

Στο πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα Bild αναρωτιέται αν ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, καταζητούμενος για το μακελειό στο Παρίσι, βρίσκεται ήδη σε γερμανικό έδαφος, καθώς ένα περιστατικό με αυτοκίνητο που δεν σταμάτησε σε αστυνομικό μπλόκο, έδωσε τροφή στα σενάρια περί διαφυγής του τζιχαντιστή στην Γερμανία. Ωστόσο η ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας διευκρινίζει ότι η BMW που διέφυγε από τον αστυνομικό έλεγχο κοντά στη Λιέγη, χθες βράδυ, εντοπίστηκε και δεν σχετίζεται με την αντιτρομοκρατική επιχείρηση.

Χθες κατά τη διάρκεια νέων αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών και της Λιέγης (νοτιοανατολικό Βέλγιο), πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν ανεβάζοντας σε 21 τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων από προχθες το βράδυ, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί όπλα ή εκρηκτικά, ενώ σε μια από τις εφόδους κατασχέθηκε το ποσό των 26.000 ευρώ.

"Αυτό που φοβόμαστε, είναι παρόμοιες επιθέσεις με αυτές του Παρισιού, με αρκετά άτομα, επιθέσεις σε αρκετά σημεία" με πιθανούς στόχους "πολυσύχναστα μέρη", δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ. Καθησυχαστικός επιχείρησε να εμφανιστεί από την άλλη, ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι τον οποίο η ζωή "πρέπει να συνεχιστεί" παρά τον ύψιστο αντιτρομοκρατικό συναγερμό που έχει παραλύσει τις Βρυξέλλες.

"Είναι σαφές πως η δράση δεν έχει τελειώσει ακόμη", είπε ο υπουργός Ζαν Ζαμπόν στον γαλλόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό RTBF. Κάλεσε ωστόσο τους κατοίκους του Βελγίου και ιδιαίτερα των Βρυξελλών, να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους. "Λαμβάνονται μέτρα που είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων. Όμως η ζωή πρέπει να συνεχιστεί στις Βρυξέλλες, η οικονομική ζωή και η κοινωνική ζωή. Για παράδειγμα η δημόσια υπηρεσία παραμένει ανοικτή σήμερα, οι υπάλληλοι έρχονται να εργαστούν. Η καθημερινή ζωή πρέπει να συνεχιστεί", επέμεινε ο Ζαμπόν.

Αρνήθηκε πάντως να δώσει λεπτομέρειες για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς ''πρόκειται για ευαίσθητες πληροφορίες που μπορούν να διαταράξουν την έρευνα''.

Πάντως ο "υπ΄ αριθμόν ένα δημόσιος εχθρός", ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ φέρεται να εισήλθε στο Βέλγιο λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με δύο άνδρες που λένε ότι τον βοήθησαν. Ωστόσο, παρά τις εντατικές έρευνες, παραμένει άφαντος. Η γαλλική αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα νέα φωτογραφία, ζητώντας πληροφορίες για την ταυτοποίηση του τρίτου καμικάζι της επίθεσης έξω από το Stade de France. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τζιχαντιστής που αναφέρεται ως Μ. αλ Μαχμόντ, πέρασε και εκείνος από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, μαζί με τον δεύτερο καμικάζι που ανατινάχθηκε στο Stade de France, τον Αχμάντ αλ Μοχάμεντ και πήραν μαζί τον δρόμο των προσφύγων μέσω Σερβίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass