ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σε «απεργιακό πυρετό» και ο Ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2016 0:38

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή προχωρούν για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.

Εν τω μεταξύ τον χορό των κινητοποιήσεων ξεκινούν με 24ωρη απεργία μεθαύριο Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και οι δημοσιογράφοι στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ.

Αναλυτικά το μέτωπο των απεργιών για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το ΕΚΛ διοργανώνει στις 4 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία ζητώντας μαζική αντίδραση των εργαζομένων ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Το ΕΚΛ σε ανακοίνωσή του αναλύει τα όσα θα επέλθουν με το ασφαλιστικό και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι με το νομοσχέδιο:

* Αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη για όλους και για μειωμένη στα 62 έτη με μεγάλες περικοπές για κάθε πρόωρη, με βάση το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Για τους νέους, τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, η σύνταξη θα είναι άπιαστο όνειρο.

* Είναι πιθανόν στο τελικό Ν/Σ να προβλέπεται αύξηση των ελάχιστων ημερών ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθείς από τις 4.500 σε 6.000.

* Μειώνουν την κατώτερη σύνταξη από 486 στα 384 ευρώ και επιβάλλουν την αναλογική σύνταξη φτώχειας για την οποία θα υπολογίζεται με χαμηλούς συντελεστές για κάθε χρόνο ασφάλισης και για όλο τον εργάσιμο βίο και όχι στα 5 καλύτερα χρόνια.

* Μειώνουν δραστικά όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τόσο των νυν συνταξιούχων, όσο και αυτών που θα βγούν από δω και πέρα. Μεγάλη σφαγή ετοιμάζουν και στις αναπηρικές συντάξεις.

* Μειώνουν δραστικά το ΕΚΑΣ που θα έχει ζωή για ακόμα 3 χρόνια, αφού το 2019 προβλέπεται η κατάργησή του σε όλους.

* Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, ενώ τις εργοδοτικές κατά 1% όταν πριν λίγα χρόνια τις μείωσαν 3%.

* Προωθούν ένα ασφαλιστικό ταμείο για όλους (μισθωτούς, αγρότες, ΕΒΕ, ελευθεροεπαγγελματίες), με εξίσωση προς τα κάτω όλων των συντάξεων και παροχών.

ΤΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Καλώντας με τη σειρά του τους δημοσίους υπαλλήλους σε γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ επισημαίνει:

«Το Σχέδιο-Πρόταση της Κυβέρνησης προς τους δανειστές οδηγεί σε νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου .

Οι προτάσεις της Κυβέρνησης είναι σαφές ότι δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Κινούνται στην κατεύθυνση τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε και απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

Μετά από τις μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τις πρόσφατες που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους. Η συνέχιση των αδιέξοδων και καταστροφικών πολιτικών της Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, θα βρει απέναντι τους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας με κεντρικό στόχο την ακύρωση των σχεδίων για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης”.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Εν τω μεταξύ μεθαύριο Πέμπτη 28 Ιανουάριου σε πανελλαδική απεργία κατέρχονται και οι δημοσιογράφοι σε όλη τη χώρα.

Για την απεργία των δημοσιογράφων το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καλεί όλους τους δημοσιογράφους, να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 (από 06.00 της Πέμπτης έως της 06.00 της Παρασκευής 29/1) σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στα Γραφεία Τύπου, διεκδικώντας την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους.

Τα αιτήματά μας, καταλήγει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. είναι:

* «Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

* Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, της δήμευσης των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του αγγελιοσήμου και φυσικά δεν πρέπει να πάψει να χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στον Τύπο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass