ΑΡΧΗ - ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΜΕ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Νέο δίκτυο ύδρευσης σε συνοικίες της Λάρισας

* Μελέτες για Ιπποκράτη και τμήματα σε Χαραυγή, Αγ. Σαράντα και Σταθμό *Στα 4,7 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για, περίπου, 20 χλμ. αγωγών

Δημοσίευση: 11 Απρ 2016 0:13
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

 

Στην αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης με νέο, σε περισσότερες συνοικίες προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Λάρισας. Πέραν των έργων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως στις συνοικίες Αγ. Σαράντα και της Χαραυγής, στον οικισμό Κουλουρίου και σε παράδρομους των οδών Κοζάνης και Θεοφράστου, έγιναν ήδη οι διαγωνισμοί για την αλλαγή δικτύου στις οδούς Φαρσάλων και Βόλου, στη συνοικία των Αμπελοκήπων ενώ στο στάδιο της μελέτης βρίσκεται η συνοικία του Ιπποκράτη, όπως και τα υπόλοιπα τμήματα των συνοικιών Χαραυγής, Αγ. Σαράντα και Σταθμού.

Εργα συνολικού προϋπολογισμού 4,7 εκατ. ευρώ (κατασκευάζονται συνολικά 18.390 μ. αγωγών ύδρευσης από πολυαιθυλένιο και 2.020 μ. αγωγών ύδρευσης από ελατό χυτοσίδηρο) από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ. Εργα που με την ολοκλήρωσή τους θα «αλλάξουν» την εικόνα, ειδικά των συνοικιών καθώς προβλέπονται ασφαλτοστρώσεις.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ

Στα νέα έργα συμπεριλαμβάνεται η αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στην οδό Βόλου, προϋπολογισμού 463.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός έχει γίνει και βρίσκεται στο στάδιο προσυμβατικού ελέγχου. Στο έργο περιλαμβάνεται η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης της οδού Βόλου και θα κατασκευαστούν 2.930 μ. αγωγών εκ των οποίων 2.650 μ. από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς και 280μ. από ελατό χυτοσίδηρο.

Πρόκειται για το τμήμα του δικτύου από τη διασταύρωση με την παλαιά εθνική οδό έως το ύψος της διαχωριστικής νησίδας, όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδ. Καφφές διευκρινίζοντας επίσης ότι «το έργο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας τους θερινούς μήνες» στη συγκεκριμένη οδό.

ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

Η αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στη συνοικία των Αμπελοκήπων είναι προϋπολογισμού1,7 εκατ. ευρώ. Εχει ήδη εγκριθεί η μελέτη και οι όροι του διαγωνισμού από το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ ενώ η δημοπράτησή του θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Στο έργο περιλαμβάνεται η αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στο σύνολο της συνοικίας Αμπελοκήπων και θα κατασκευαστούν 6.400 μ. αγωγών ύδρευσης εκ των οποίων 5.860 μ. από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς και 540 μ. από ελατό χυτοσίδηρο.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Η αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στην οδό Φαρσάλων είναι προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Έχει ήδη εγκριθεί η μελέτη και οι όροι του διαγωνισμού από το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ και θα γίνει η δημοπράτησή του στο άμεσο μέλλον. Στο έργο περιλαμβάνεται η αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης της οδού Φαρσάλων και θα κατασκευαστούν 4.580 μ. αγωγών ύδρευσης εκ των οποίων 4.350 μ. από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς και 230 μ. από ελατό χυτοσίδηρο. Να σημειωθεί πως το έργο αφορά στο τμήμα της Φαρσάλων, από τη διασταύρωση της Ηρ. Πολυτεχνείου μέχρι τη διασταύρωση με την περιφερειακή οδό Τρικάλων.

* Στο στάδιο της μελέτης βρίσκονται έργα για την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στη συνοικία του Ιπποκράτη, στο υπόλοιπο της Χαραυγής και στο υπόλοιπο της συνοικίας των Αγ. Σαράντα. Στις δύο τελευταίες συνοικίες αντίστοιχα έργα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη όπως και στον οικισμό του Κουλουρίου. Να διευκρινισθεί ωστόσο ότι οι δημοπρατήσεις των έργων της ΔΕΥΑΛ (αλλά και όλων των άλλων υπηρεσιών) καθυστερούν λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των εργοληπτών από τους διαγωνισμούς έργων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass