ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Αρχαιολογικό «μουσείο» το σπίτι 58χρονου

Δημοσίευση: 15 Απρ 2016 0:59

Δεκάδες νομίσματα, επίχρυσα νομίσματα-φλουριά, πήλινα αγγεία και ηλεκτρονικούς ανιχνευτές μετάλλων κατέσχεσαν χθες, μετά από έρευνα σε σπίτι 58χρονου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τον 58χρονο εργάτη έξω από το σπίτι του σε χωριό του δήμου Τεμπών, μετά από πληροφορίες για τη δράση του ενώ τα κατασχεθέντα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, ανήκουν στην Αρχαία, την Βυζαντική αλλά και στην Οθωμανική περίοδο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 58χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Πλήθος αρχαίων αντικειμένων (196 νομίσματα, ένα δαχτυλίδι, πήλινο αγγείο, τμήμα πήλινου αγγείου, τρία μολύβδινα αντικείμενα, πέντε μεταλλικά ελάσματα με ίχνη διάβρωσης).

Πέντε συσκευές ανίχνευσης μετάλλων και δύο δίσκοι ανίχνευσης, ένας ηλεκτρικός μετασχηματιστής με τις καλωδιώσεις του, ένας φορητός συσσωρευτής (μπαταρία), ένα κυνηγετικό όπλο, του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει και μία φυσιγγιοθήκη με 49 φυσίγγια.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων έχουν παραδοθεί στην Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας για τον επακριβή προσδιορισμό και χαρακτηρισμό τους» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.. Ο 58χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass