ΕΚΛΟΓΕΣ - ΘΡΙΛΕΡ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Χρήστος Καπετάνος νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας

* Δεν ψήφισαν τελικά οι ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ-Διαμαρτυρία σε Κυριάκο

Δημοσίευση: 18 Απρ 2016 1:56

 

Του Γιώργου Ρούστα

Ο δικηγόρος Χρήστος Καπετάνος είναι ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών για την προεδρία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, καθώς επικράτησε με μόλις μία ψήφο (51-50) του συνυποψηφίου του και απερχόμενου προέδρου Βαγγέλη Παπαλέξη.

Παρά τα όσα προηγήθηκαν, κυρίως με τον αποκλεισμό τελικά των μελών της ΟΝΝΕΔ στην εκλογική διαδικασία, αλλά και με τις ενστάσεις στις προηγούμενες εκλογές των Θεματικών, χθες το κλίμα ήταν ήρεμο και οι δύο υποψήφιοι δίδαξαν πολιτικό πολιτισμό. Παρά το χιτσκοκικό φινάλε, με την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος οι δύο άντρες βγήκαν μαζί από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Κουμουνδούρου, χειροκροτούμενοι από τα στελέχη της ΝΟΔΕ που ανέμεναν καρτερικά τον νικητή.

Στις κάλπες που στήθηκαν χθες στα γραφεία της ΝΟΔΕ προσήλθαν 101 "γαλάζια" μέλη, ενώ δεν ψήφισαν 2 στελέχη των ΔΗΜΤΟ Αγιάς και Τυρνάβου, για έκτατους προσωπικούς λόγους.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι από το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες βρίσκονταν στα γραφεία του κόμματος, ενώ η αγωνία ήταν έντονα ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Τα τηλέφωνα "πήραν" φωτιά, ενώ διαρκώς στο πλευρό τους ήταν οι στενοί τους συνεργάτες. Όσοι προσήλθαν να ψηφίσουν δεν απομακρύνθηκαν από τον χώρο, αλλά απολάμβαναν τον καφέ τους σε κοντινές καφετέριες, με το πολιτικό και κομματικό …κουτσομπολιό να πάει σύννεφο. Η πρόεδρος της ΝΕΦΕ Ελένη Αξιόγλου, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας δεν έκρυβε την ικανοποίησή της για τους ομαλούς ρυθμούς, με βάση τους οποίους προχωρούσε η διαδικασία, ενώ με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι περισσότεροι αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου ανανεώνοντας το ραντεβού τους το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο στην Αθήνα, οπότε διεξάγεται το καταστατικό συνέδριο του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι η θητεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας είναι 3ετής και η σύνθεσή της 18μελής. Εκτός του προέδρου Χρήστου Καπετάνου, το νομαρχιακό κομματικό όργανο συγκροτούν οι 7 πρόεδροι των Δημοτικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ) του νομού και οι 10 Θεματικοί Τομεάρχες.

Ο ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

Με ενωτική διάθεση και η δήλωση του Χρήστου Καπετάνου στην "ΕτΔ": Το αποτέλεσμα σφυρηλατεί την ενότητα της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο και βάζει τις βάσεις, προκειμένου να προχωρήσουμε όλοι μαζί, για να συγκροτήσουμε μια νέα ΝΔ, που όλοι ονειρευόμαστε και θέλουμε, πρώτα για το καλό της χώρας και φυσικά και για την παράταξη συνολικά. Θέλω να συγχαρώ τον ανθυποψήφιό μου Βαγγέλη Παπαλέξη για τον αγώνα που έδωσε και ελπίζω την επόμενη μέρα να είμαστε ενωμένοι, παραγνωρίζοντας πικρίες και αγωνίες".

Ο ΒΑΓΓ. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Βαγγέλη Παπαλέξη στην "ΕτΔ": Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ΝΔ στον νομό που ήρθε και ψήφισε, λαμβάνοντας μέρος σε μια πολιτισμένη εκλογική μάχη. Ευχαριστώ ιδιαίτερα εκείνους που με εμπιστεύθηκαν και εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκα στο παρελθόν ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο Χρήστο Καπετάνο, με τον οποίο θέλω να πιστεύω ότι θα πορευθούμε μαζί στο μέλλον για το καλό της ΝΔ. Το γεγονός ότι η μάχη κρίθηκε με μόλις μία ψήφο διαφορά δείχνει ότι η μάχη δόθηκε μεταξύ ισάξιων στελεχών. Όπως και να ΄χει παραμένω ενεργό στέλεχος της παράταξης'.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΝΝΕΔΙΤΩΝ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΟ

Τελικά δεν ψήφισαν στις χθεσινές εκλογές τα 21 μέλη της τοπικής ΟΝΝΕΔ, θέμα το οποίο είχε προκαλέσει ένταση όλη την εβδομάδα στο κόμμα, παρά μόνο ο πρόεδρός της. Αποκατάσταση της νομιμότητας ζητά ο Λαρισαίος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Βούλγαρης καθώς και οι αντίστοιχοι πρόεδροι από Τρίκαλα και Καρδίτσα, με αφορμή τον χθεσινό αιφνίδιο αποκλεισμό από τις εκλογικές λίστες για τη διαδικασία ανάδειξης προέδρων ΝΟΔΕ, των μελών της νεολαίας.

Σε κοινή τους επιστολή προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρουν τα εξής: Με μεγάλη μας έκπληξη προσερχόμενοι σήμερα στη ΝΟ.Δ.Ε. για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου πληροφορηθήκαμε ότι τα μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. τελικά εξαφανίστηκαν από τους ήδη εγκεκριμένους καταλόγους. Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν «νύχτα» και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το συνέδριο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Πληροφορηθήκαμε δε , ότι οι νέοι κατάλογοι εστάλησαν στους προέδρους της Ν.Ε.Φ.Ε. όλης της Θεσσαλίας από κάποιον κ.Σπανάκη, σύμφωνα με μαρτυρίες της Ν.Ε.Φ.Ε., ο οποίος ενήργησε για να εξυπηρετήσει μικροσυμφέροντα υποψήφιων προέδρων, βουλευτών και διάφορων παραγόντων. Πραγματικά θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για ποιον λόγο συμβαίνει όλο αυτό σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα που οδηγεί στην τοπική κατάργηση της νεολαίας της Θεσσαλίας. Είμαστε σίγουροι ότι δεν είστε γνώστης του θέματος και παρακαλούμε για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Δηλώνουμε ότι ουσιαστικά οι 2543 νέες και νέοι των τριών νομών είμαστε παρόντες αλλά δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε τις παραπολιτικές παρασυναγωγές που λαμβάνουν χώρα στο όνομα του προέδρου του κόμματός μας.

Με εκτίμηση, ο πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λάρισας ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ο πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Τρικάλων ΒΛΑΧΟΝΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ο πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Καρδίτσας ΠΑΠΠΑΣ-ΚΑΤΣΙΑΦΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass