Οι λαμπάδες της Λαμπρής» από το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

Δημοσίευση: 28 Απρ 2016 14:26

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πασχαλινό Εργαστήρι ελεύθερης συμμετοχής με τίτλο «Οι λαμπάδες της Λαμπρής» που διοργάνωσε το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στο κέντρο της πόλης.

Το Μουσείο βγήκε για δύο μέρες, τη Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη, εκτός των τειχών του με ένα εργαστήριο κατασκευής λαμπάδων, ανοιχτό για όλους τους φίλους του.

Οι συμμετέχοντες, έκαναν λαμπάδες με φυσικά υλικά, αγαπημένα στα χρόνια της παράδοσης, που πήραν ζωή μέσα από σύγχρονες ευφάνταστες συνθέσεις. Στη δράση συμμετείχαν και οι λιλιπούτειοι μαθητές του Ε΄ Παιδικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων μαζί με τις υπεύθυνες νηπιαγωγούς.

Με αυτόν τον τρόπο το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, ως ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, προετοίμασε τους φίλους του για τη Λαμπρή. Επιπλέον πέρασε το μήνυμα πως ένα Μουσείο οφείλει με κάθε τρόπο να είναι ανοιχτό και προσιτό για όλους, μικρούς και μεγάλους, καθώς και για άτομα που είναι φυσικά, κοινωνικά ή οικονομικά απομακρυσμένα από τους χώρους του.

Στη δράση έδωσαν το παρών, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Τσιλιμίγκας, η δ/ντρια της Δ/νσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου καθώς και η Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου του Μουσείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass