ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κατάληψη σήμερα σε όλα τα δημοτικά κτίρια του νομού

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2016 0:54

 

Στην κατάληψη όλων των δημοτικών κτιρίων του νομού από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου προχωρούν σήμερα τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, ενώ στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν ωριαία στάση εργασίας και συγκεντρώσεις, το πρωί στο αμαξοστάσιο και την υπηρεσία πρασίνου και στη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου, «οι εξελίξεις στον κλάδο των ΟΤΑ και στους δήμους του νομού μας, μέσα από τις αξιολογήσεις δομών και προσώπων και τους νέους οργανισμούς, που θα είναι προσαρμοσμένοι στα ασφυκτικά οικονομικά δεδομένα τους (μειωμένοι ΚΑΠ, ελλείμματα κ.α.). Τα ζητήματα ιδιωτικοποίησης τομέων όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και της καθαριότητας με ΣΔΙΤ κ.α., οι ιδιωτικοποιήσεις μέσα από εργολαβίες και ΚΟΙΝΣΕΠ, η ενίσχυση της ανταποδοτικότητας σε αθλητισμό και πολιτισμό, παιδικών σταθμών είναι σε πρώτη προτεραιότητα και θα έχουν βαριές συνέπειες στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Με τις κινητοποιήσεις αυτές, καθώς και με τη συμμετοχή τους στην επικείμενη 48ωρη γενική απεργία, οι υπάλληλοι στους δήμους του νομού διεκδικούν μεταξύ άλλων τα εξής:

Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να καλύπτουν τις διαρκείς αυξημένες ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές των δήμων.

Όχι στο νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, όχι στη σύνδεση με την αξιολόγηση. Η μισθοδοσία των εργαζομένων να είναι υποχρέωση της κεντρικής διοίκησης.

Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκποίηση του δημόσιου πλούτου, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όλες οι υπηρεσίες να παρέχονται από τους ΟΤΑ. Καμιά ιδιωτικοποίηση (άμεση και έμμεση), καμιά εκχώρηση αρμοδιότητας.

Έξω οι ΜΚΟ και οι Κοιν. Σ.Επ. από τους ΟΤΑ. Καμιά ΔΕΥΑ σε ιδιώτη. Φτηνό και ασφαλές νερό για το λαό.

Ιδιαίτερα για τη διαχείριση των απορριμμάτων διεκδικούν αγωνιστικά τη διαμόρφωση ενός κεντρικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων από Κρατικό Φορέα με βάθρο το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των αποβλήτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass