ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΓΕΝΝΑ

Αντάλλαξαν εμπειρίες για τη φροντίδα των γυναικών στη γέννα και μετά

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2016 0:53

 

Θέματα που αφορούν τη φροντίδα των γυναικών κατά την ώρα της γέννας και αμέσως μετά από αυτή, τόσο της μητέρας όσο και του μωρού της τέθηκαν κατά τη διάρκεια ανοικτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στον Οργανισμό «Λίντο», στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα.

Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα γιορτάζεται παγκοσμίως, κάθε χρόνο, την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου, από το Διεθνές Δίκτυο Δράσης ENCA.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Προστασίας της Μητρότητας Λάρισας, το Κέντρο «Η μαία σου, Αστάρτη» και η Σχολή Χορού «Έκφραση».

Σημείο αναφοράς της εκδήλωσης ήταν η αναγκαιότητα να σέβονται οι επαγγελματίες υγείας κατά τη διαδικασία της γέννας, τόσο τη μητέρα όσο και το μωρό της, αντικείμενο που τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών εγκύων, αλλά και των συζύγων τους οι οποίο και κατέκλυσαν τον χώρο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ντοκιμαντέρ το οποίο αναφερόταν στη «βιομηχανία» που έχει στην πραγματικότητα στηθεί γύρω από τη γέννα στη χώρα μας, ενώ προβλήθηκαν και αποσπάσματα ντοκιμαντέρ που καταγράφουν πώς είναι η αντίστοιχη κατάσταση στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στην ανοικτή συζήτηση που ακολούθησε μίλησαν ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Δρ. Απόστολος Καμπαγιάννης για τον ρόλο του μαιευτήρα στον τοκετό, η ανεξάρτητη μαία για τον φυσικό τοκετό, Αγγελική Κωσταρέλου για τον ρόλο της μαίας στον τοκετό, η εκπρόσωπος της εθελοντικής Ομάδας Μητρικού Θηλασμού και Προστασίας της Μητρότητας Λάρισας, Βίκυ Γερακίνη, η οποία παρουσίασε τις δράσεις της ομάδας και αναφέρθηκε στη γέννα και τον μητρικό θηλασμό και η υπό πιστοποίηση βοηθός Μητρότητας, Δήμητρα Ζαχαρούλη για τον ρόλο της βοηθού Μητρότητας στη γέννα και τη λοχεία.

Ιστορίες τοκετού σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα μοιράστηκαν με το κοινό οι Χρυσαυγή Τσαρούχα, Κατερίνα Τασιούδη και Βασιλεία Παπαναστασούλη- Νικολούλη, οι οποίες αναφέρθηκαν στην καισαρική τομή και την ανεπιτυχή προσπάθεια για φυσιολογικό τοκετό μετά την καισαρική, τον κολπικό τοκετό στο μαιευτήριο και τον τοκετό στο σπίτι, καθώς και την καισαρική τομή και τον επιτυχή φυσιολογικό τοκετό μετά από δύο καισαρικές, αντίστοιχα.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass