ΑΝΑΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Μόνιμη λύση για το οικονομικό αδιέξοδο του Γηροκομείου

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2016 11:47

Μόνιμη λύση για την οικονομική βιωσιμότητα του Δημοτικού Γηροκομείου αναζητά ο Δήμος Λαρισαίων σε επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία. Μια τέτοια σύσκεψη έγινε προχθές στο Υπουργείο Εργασίας όπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Νέστ. Αντωνίου και ο διευθυντής του Δημοτικού Γηροκομείου Παύλ. Τσούμας συζήτησαν το θέμα στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, δρομολογώντας τις διαδικασίες με σκοπό την εξεύρεση λύσης μέσω δημοσίου φορέα αφού προηγηθεί πιστοποίηση.

Με τον κ. Καλογιάννη, με αφορμή τη σύσκεψη, να διευκρινίζει στην «Ε» πως «οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη, στοχεύουν στην αναζήτηση λύσης που οριστικά θα αντιμετωπίσει το θέμα της οικονομικής βιωσιμότητας».

Η οικονομική βιωσιμότητα του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας, που σήμερα φιλοξενεί περί τους 100 ηλικιωμένους, όπως είναι γνωστό σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε δωρεές συμπολιτών, πέραν της κρατικής επιχορήγησης. Με την εκδήλωση ωστόσο της οικονομικής κρίσης, οι δωρεές προς το Γηροκομείο έχουν περιορισθεί αισθητά, ενώ αισθητή είναι επίσης και η μείωση των εσόδων από μισθώματα ακινήτων με αφορμή και τη δυσπραγία στην καταβολή των ενοικίων.

Με αυταπάρνηση συνεχίζουν το έργο τους και οι 20 εργαζόμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο, ελπίζοντας στην εξεύρεση μόνιμης λύσης, προκειμένου να μην επηρεάζεται η μισθοδοσία τους. Το οικονομικό αδιέξοδο οξύνθηκε το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα, μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας κατά τη συνεδρίασή του την περασμένη Τρίτη, να εγκρίνει την αποδοχή επιχορήγησης από τη ΔΕΥΑΛ του ποσού των 50.000 ευρώ για την προσωρινή αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του Γηροκομείου. Ποσό που σε τέτοιο ύψος, για πρώτη φορά διατίθεται στο Γηροκομείο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass