ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Προσβασιμότητα ΑμεΑ στα ΑΤΜ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2016 2:17

 

Αναφορά προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με θέμα την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ) των τραπεζών, απέστειλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Βασίλης Κόκκαλης, αναδεικνύοντας έτσι ένα τεράστιο ζήτημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες με αναπηρία.

Στην αναφορά μεταξύ άλλων σημειώνονται:

«…Δυστυχώς όμως και σε όσες περιπτώσεις έχει αρχικά «εξασφαλιστεί» η προσβασιμότητα ενός ΑΤΜ, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την απρόσκοπτη και ασφαλή συναλλαγή των συμπολιτών μας που είναι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, αφού λόγω της κινητικής τους αναπηρίας κινούνται σε χαμηλό επίπεδο και αδυνατούν παντελώς να το φτάσουν. Έτσι οι συμπολίτες μας σε αναπηρικά αμαξίδια, ακόμη κι όταν τελικά φτάνουν στο ΑΤΜ δεν έχουν καμία δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν, αφού ο προσανατολισμός της οθόνης δεν τους επιτρέπει καν να διαβάσουν τα μηνύματα, ούτε φτάνουν να χειριστούν τα πλήκτρα, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ακολουθήσουν τα απαιτούμενα για τη συναλλαγή βήματα και στο τέλος να εγκαταλείπουν και να αναζητούν στο εσωτερικό του τραπεζικού καταστήματος τη βοήθεια των υπαλλήλων. Και βέβαια ουδέν λόγος για τους τυφλούς, που χρειάζονται φωνητικές επιλογές στα εν λόγω μηχανήματα.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι δεν αρκεί η εξασφάλιση της προσβασιμότητας σε ένα ΑΤΜ, το οποίο όμως δεν είναι το ίδιο «προσβάσιμο», με την έννοια της δυνατότητας χρήσης των υπηρεσιών που παρέχει. Αναρωτιέται κανείς τι νόημα έχει μία μπάρα που εξασφαλίζει την πρόσβαση σε ένα μηχάνημα που τα άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια δεν φτάνουν να χρησιμοποιήσουν.

Σας παρακαλώ να εξετάσετε ουσιαστικά την εν λόγω αναφορά, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι είναι απαραίτητη η αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών μέσω των ΑΤΜ σε άτομα με λειτουργικούς περιορισμούς, που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass