ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ GPS AKOMA ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

Σε… οίστρο αναζήτησης security οι Λαρισαίοι

* Σε πρώτη ζήτηση οι κάμερες και τα… μαγικά ρολόγια

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2016 11:59

 

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Και μπορεί μεν η οικονομική κρίση να έχει «χτυπήσει» το επιχειρηματικό γίγνεσθαι της πόλης και τα καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, όμως υπάρχουν εταιρίες που βρίσκονται σε άνθηση και μάλιστα βλέπουν σε πείσμα των καιρών τον κύκλο των εργασιών τους, όχι μόνο να πηγαίνει καλά, αλλά και μάλιστα να αυξάνεται!

Ο λόγος για τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που λειτουργούν στη Λάρισα, τις λεγόμενες και «Security» -όπως καλύτερα τις γνωρίζει ο κόσμος- και τις οποίες λόγω των συνθηκών ευρύτερης αβεβαιότητας μάλλον δεν έχουν αγγίξει τα …μνημόνια καθώς έχουν φτάσει περίπου στις 13-14 και μάλιστα σε ακμαία κατάσταση.

Κάμερες, συστήματα συναγερμού και πολλά άλλα ηλεκτρονικά gadgets έχουν μεγάλη ζήτηση καθώς πολλοί συμπολίτες μας φοβούμενοι κλοπές, επιθέσεις και πολλά άλλα συναφή θέλουν να προστατευσουν όσο γίνεται καλύτερα, σπίτια, επιχειρήσεις, μαγαζιά, περιουσιακά στοιχεία, αλλά και τα μικρά παιδιά ή ακόμα και τους υπερήλικες της οικογένειας.

ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Παλιός καταδρομέας-αλεξιπτωτιστής, ένας από τους παλαιότερους ιδιοκτήτες εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στη Λάρισα ο κ. Βασίλης Λιζέκας δείχνοντάς μας ένα ασύρματο πληκτρολόγιο συστημάτων συναγερμού θα μας μιλήσει για την προστασία αλλά και για το τι ακριβώς προτιμούν οι συμπολίτες μας.

«Πράγματι, θα μας πει και δεν σας το κρύβω, οι Λαρισαίοι τον τελευταίο καιρό ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την ασφάλειά τους. Κυρίως ζητούν κάμερες που θεωρούνται σαν το απόλυτο σύστημα συναγερμού, και όπου έχουμε άμεση οπτική επιβεβαίωση του συμβάντος που καταγράφεται και σε εμάς και στον πελάτη με άμεση ειδοποίηση στον οποιοδήποτε υπολογιστή ή ακόμα και στο κινητό τηλέφωνο.

Η καταγραφή που γίνεται και στο δικό μας κέντρο λήψης σημείων που είναι επανδρωμένο σε 24ωρη βάση μάς βοηθά να εντοπίσουμε το περιστατικό και να ενημερώσουμε με λεπτομέρειες την αστυνομία ώστε, είτε να συλληφθούν οι δράστες είτε να αποτραπεί το περιστατικό. Υπάρχουν πολλά συστήματα προστασίας με ειδικά θυροτηλέφωνα με οθόνη τηλεόρασης που μεταδίδουν το κτύπημα του κουδουνιού στο σπίτι αλλά και την εικόνα και τον ήχο στο κινητό. Συστήματα ασφαλείας με κάμερες και ασύρματη σύνδεση έχουμε τοποθετήσει ακόμα και σε πομόνες, σκυλόσπιτα, αλλά και σε …περιστερώνες!».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Η μόδα όμως που έχει κυριολεκτικά κατακλύσει τους Λαρισαίους τα τελευταία χρόνια είναι τα ρολόγια χειρός που μάλιστα είναι κομψά και κυκλοφορούν ακόμα και σε νεανικά χρώματα που έχουν ενσωματωμένο gps (Global Positioning System) που εντοπίζει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται αυτός που το φορά αλλά και έχει τη δυνατότητα να μεταδώσει εικόνα και ήχο. Τα ρολογάκια αυτά κάνουν θραύση και τα χρησιμοποιούν οι γονείς που έχουν μικρά παιδιά από 4 ετών και άνω, ενώ χρησιμοποιούνται ακόμα και σε ηλικιωμένους που πάσχουν από αμνησία.

Το «έξυπνο ρολόι» όπως μας αναφέρει ο κ. Λιζέκας, είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας: έχει ενσωματωμένη κάμερα και τηλέφωνο αλλά κι ένα σύστημα εντοπισμού των παιδιών. Το ρολόι απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 4 έως 11 ετών. Οι δημιουργοί του ρολογιού υποστηρίζουν ότι σε μεγαλύτερες ηλικίες το ρολόι είναι περιττό αφού τα περισσότερα παιδιά, άνω των 12 ετών, έχουν πλέον δικό τους κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνούν με τους γονείς τους.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του "έξυπνου ρολογιού", οι γονείς μπορούν να προγραμματίσουν τις λεγόμενες "ασφαλείς ζώνες", αυτές, δηλαδή, στις οποίες μπορούν τα παιδιά να κυκλοφορούν με ασφάλεια. Όταν τα παιδιά εισέλθουν όμως σε απαγορευμένες ζώνες, τότε οι γονείς ενημερώνονται άμεσα και το ρολόι αρχίζει και κτυπάει σαν συναγερμός. Αν, πάλι, τα παιδιά θέλουν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους, δεν έχουν παρά να αγγίξουν ένα κουμπί του ρολογιού. Οι γονείς βεβαίως μπορούν εκτός από το να εντοπίζουν το σημείο που βρίσκεται το παιδί τους, να του στείλουν και γραπτά μηνύματα»…

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ… ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ

* Μην λέτε ποτέ “Ελάτε να με κλέψετε, θα λείπω από το σπίτι”. Δεν χρειάζεται, να βγάζετε ανακοίνωση ότι θα φύγετε για διακοπές π.χ., να το ανακοινώνετε στο Facebook και στα άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κ.α.

* Οι φωτογραφίες που αναρτάτε στο Facebook και στα άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να μην αποκαλύπτουν αντικείμενα μεγάλης αξίας ούτε να κάνουν σαφή τη διαρρύθμιση του σπιτιού σας… στοχοποιείστε.

* Αιτηθείτε το απόρρητο του σταθερού τηλεφωνικού σας αριθμού. Στην κλήση σας – που ουδείς απάντησε – ο δράστης θα παραβιάσει το σπίτι σας, αφού ξέρει ότι θα απουσιάζετε.

* Σε πολυκατοικίες, καλό θα είναι κάθε άτομο που διαμένει να κλειδώνει την πόρτα εισόδου της, είτε εισερχόμενος είτε εξερχόμενος ακόμα και εάν πάει μέχρι το περίπτερο. Ενώ είναι πλέον απαραίτητη η αποφυγή ανοίγματος της πόρτας εισόδου στην πολυκατοικία, αλλά και γενικότερα, χωρίς επιβεβαίωση της ταυτότητας του προσώπου που θέλει να εισέλθει.

* Εμποδίστε τον δράστη να πλησιάσει την οικία σας ή να χρησιμοποιήσει αντικείμενα από τον εξωτερικό χώρο της, σκεπτόμενοι το πιο απίθανο που μπορεί να κάνει …και αυτό θα κάνει, «εάν δεν του το στερήσετε» π.χ. εάν δει πινακίδα ότι υπάρχει σκύλος και σκύλο δεν «δει» γνωρίζει αμέσως ότι πιθανότατα δεν έχετε συναγερμό, μην πετάτε έγγραφα στα σκουπίδια πριν τα καταστρέψετε.

* Διαρρήξεις δεν γίνονται μόνο τη νύχτα! Ενεργοποιήστε τον συναγερμό σας ή ενεργοποιήστε το «δικό σας σχέδιο προστασίας» και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

* Σκεφτείτε έξυπνα. Πείτε σε κάποιον γνωστό σας ενώ απουσιάζετε να μαζέψει τα διαφημιστικά φυλλάδια που στοιβάζονται στην πόρτα σας ή τις εφημερίδες. Οι δράστες αφήνουν φυλλάδια φαγητού συνήθως και εάν αυτά συνεχίσουν να στοιβάζονται στην πόρτα, είναι ένα καλό σημάδι ότι το σπίτι σας είναι …ελεύθερο, τοποθετήστε σε εμφανές σημείο ένα μεγάλο μπολ για φαγητό σκύλου, μερικά παιχνίδια και μια πινακίδα που να λέει “Προσοχή σκύλος” και ίσως καταφέρατε να τους ξεγελάσετε, τοποθετήστε φώτα με ανιχνευτή κίνησης εάν μπορείτε ή ψεύτικες κάμερες κρυμμένες μεν αντιληπτές από τον δράστη δε, φροντίζουμε να αλλάζουμε σημεία στάθμευσης κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο όχημά μας. Η παραμονή του στο ίδιο σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα του αυτοκινήτου μας, δίνει το μήνυμα της απουσίας μας στους επίδοξους διαρρήκτες ..

* Μην βάζετε εύκολα άγνωστα άτομα στο σπίτι σας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass