ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Τα συνεργεία μπαίνουν στο Κέντρο…

* Τις επόμενες ημέρες θα αποξηλωθούν οι κυβόλιθοι στις διαβάσεις πεζών στη Μεγ. Αλεξάνδρου

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2016 12:00

Η οδός Καρδίτσης είναι ένας από τους δρόμους που θα ασφαλτοστρωθεί μετά την ολοκλήρωση αντίστοιχων εργασιών σε μεγάλο τμήμα της οδού Ιωαννίνων. Ενώ τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, στις 21 Ιουνίου θα γίνει μια ακόμη δημοπρασία, η δεύτερη, από τον Δήμο Λαρισαίων για τη συνέχιση των ασφαλτοστρώσεων (συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ αυτή τη φορά) σε μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.

Η πολυετής ωστόσο εγκατάλειψη του αστικού οδικού δικτύου, το έχει μετατρέψει σε ακατάλληλο και απαιτούνται περισσότερα έργα και τα αμέσως επόμενα χρόνια για να… καταστούν προσπελάσιμοι οι δρόμοι, στο σύνολό τους. Έτσι, οι σημερινές ασφαλτοστρώσεις παρότι αφορούν σε μεγάλα τμήματα κεντρικών οδικών αρτηριών και παρότι βελτιώνουν αισθητά την απαράδεκτη κατάσταση, δείχνουν «μπαλώματα» αφού καταρχήν επιδιορθώνονται τα πλέον επικίνδυνα σημεία.

Μετά την ασφαλτόστρωση μεγάλων τμημάτων σε κεντρικές οδούς όπως η Σωκράτους, η Ανθ. Γαζή, η Ιωαννίνων, τα συνεργεία θα μετακινηθούν στην Περιφερειακή Τρικάλων και στην Καρδίτσης όπου τα έργα μεταφέρονται για μερικές ημέρες αργότερα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχολικές εξετάσεις.

Στην ίδια εργολαβία εντάσσονται και οι ασφαλτοστρώσεις που θα γίνουν σύντομα σε οδούς όπως η Παναγούλη και η Υψηλάντου ενώ η νέα εργολαβία θα επικεντρωθεί σε εξίσου κεντρικές οδούς. Στις συνοικίες που επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη έργα του Τμήματος Οδοποιίας (κρασπεδόρειθρα κλπ) η εικόνα θα αλλάξει ριζικά και ειδικότερα σε αυτές όπου εκτελούνται έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ καθώς στις εκτελούμενες εργολαβίες προβλέπεται ασφαλτόστρωση των οδών με την αποπεράτωση των έργων.

ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες συμπολιτών σε ένα από τα επόμενα Σαββατοκύριακα, λόγω της μειωμένης κίνησης και χωρίς να χρειασθεί να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, θα αποξηλωθούν οι «αδιάβατες» πεζοδιαβάσεις με τους κυβόλιθους και τα επίμαχα τμήματα θα ασφαλτοστρωθούν.

ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

Προσπελάσιμη κατέστη πλέον και η οδός Ιωαννίνων, μετά την ασφαλτόστρωση μεγάλων τμημάτων, στη συνοικία του Αγ. Θωμά. Τα συνεργεία θα μετακινηθούν στην Περιφερειακή οδό Τρικάλων όπου επίσης υπάρχουν τμήματα – παγίδες και με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, τα έργα θα συνεχισθούν σε οδούς όπως η Καρδίτσης, η Παναγούλη και η Υψηλάντου. Διευκρινίζεται πως οι ασφαλτοστρώσεις αφορούν μόνο στα επικίνδυνα σημεία και όχι στο σύνολο των οδών, λόγω του κόστους.

Οι ασφαλτοστρώσεις που αφορούν στη δημοπρασία της 21ης Ιουνίου (σ.σ. η προκήρυξη δημοσιεύτηκε χθες στην «Ε») θα απασχολήσουν σύσκεψη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα εξετασθούν «επείγουσες» καταστάσεις αλλά και αιτήματα κατοίκων για να οριστικοποιηθεί έτσι ο «κατάλογος» των οδών όπου θα υλοποιηθούν έργα. Να σημειωθεί ότι με βάση τον σημερινό σχεδιασμό, η μια δημοπρασία των ασφαλτοστρώσεων θα διαδεχθεί την άλλη έτσι ώστε τα έργα (για το 2016) να έχουν ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι για το ερχόμενο φθινόπωρο, αντίστοιχες εργασίες έχουν προγραμματισθεί από τη ΔΕΥΑΛ και στην οδό Βόλου (σ.σ. όπου ασφαλτοστρώθηκαν ορισμένα επικίνδυνα τμήματα) εργασίες που μεταφέρονται για αργότερα με αφορμή και την αυξημένη κίνηση που καταγράφεται στη συγκεκριμένη οδό κατά τους θερινούς μήνες.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass