ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΡΣΑΛΙΝΟΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ, ΠΛΕΟΝ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Ο ακέραιος δικαστής που «κέρδισε» το πανελλήνιο

* Είχε καταδικάσει πρωτόδικα τον Παπαγεωργόπουλο σε ισόβια * Με πλούσιο συγγραφικό έργο στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2016 12:05

Πριν από λίγες ημέρες ο Άρειος Πάγος έκανε γνωστό πως ο πρόεδρος Εφετών του Εφετείου Λάρισας κ. Γεώργιος Αποστολάκης κατόπιν συνεδρίασης του δεκαπενταμελούς Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, προήχθη στον βαθμό του αρεοπαγίτη. Κι αν σαν είδηση μπορεί να μην «λέει» πολλά στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, συνυπολογίζοντας το γεγονός πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο τόσο με τη στάση του όσο και το νομικό και εκκλησιαστικό κόσμο με το συγγραφικό του έργο, τότε η είδηση αποκτά άλλη διάσταση για τον νομό Λάρισας.

Γεννήθηκε το 1954 στην Ερέτρεια Φαρσάλων. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Φαρσάλων το 1972 ενώ κατάφερε 4 χρόνια αργότερα να αποφοιτήσει και από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, το 1976. Διετέλεσε δικηγόρος Θεσσαλονίκης μέχρι το 1983 που διορίσθηκε δικαστής της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης.

Το 2013 ήταν πρόεδρος του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων που καταδίκασε πρωτοδίκως σε ισόβια τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τους συνεργάτες του. Κατάφερε να μαγνητίσει το ενδιαφέρον όλων όσοι παρακολούθησαν την πολύμηνη διαδικασία, συνδυάζοντας την άρτια νομική του κατάρτιση με απλή γλώσσα αλλά και αρκετές «ατάκες» κατά τη διάρκεια της δίκης που απασχόλησε το πανελλήνιο.

Τα τελευταία έτη υπηρετεί ως πρόεδρος Εφετών στο Εφετείο Λάρισας. Είναι έγγαμος με την πρόεδρο Εφετών Δωδεκανήσου κ. Θωμαΐτσα Πατρώνα. Ασχολείται συστηματικά με το Εκκλησιαστικό Δίκαιο και έχουν εκδοθεί περί τους δέκα τόμους με έργα του στο επιστημονικό αυτό αντικείμενο. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνεται και η ενασχόληση με την εκκλησιαστική υμνογραφία. Πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό τόσο στους συναδέλφους του όσο και στους υπαλλήλους του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass