Εκδήλωση αντίστασης στη μοναξιά και στον φόβο

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2016 19:00 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιουν 2016 0:23

 

 

Με το μήνυμα «Η ζωή χρειάζεται μόνο ανθρώπους…», θέλει να σπάσει το φαινόμενο απομόνωσης του ανθρώπου, του φόβου και της ανασφάλειάς του, που αυξάνεται εν μέσω κρίσης, το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ Λάρισας, χωρίς όμως να το διαχέει με στείρες ομιλίες, αλλά με πράξεις, όπως και αυτή που θα πραγματοποιήσει για όλους τους Λαρισαίους, αύριο στο κηποθέατρο.

Ο λόγος για μια ποικίλη καλλιτεχνική εκδήλωση, με κυρίαρχη τη μουσική, που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, στο κηποθέατρο του Αλκαζάρ και για την οποία το διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΑΝΑ Λάρισας και τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης, έδωσαν χθες συνέντευξη τύπου, παρουσιάζοντας τι θα περιλαμβάνει, αλλά και την ουσία του μηνύματος που θέλει να περάσει στον κόσμο, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση σε όλους τους πολίτες …να είναι εκεί.

Ο εκπρόσωπος τύπου του διοικητικού συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ, κ. Δημ. Γεωργάκης, αναφέρθηκε γενικότερα στην προσπάθεια που γίνεται στο Κέντρο Πρόληψης και συγκεκριμένα στο «Εργαστήριο Ζωής», που λειτουργεί από φέτος και το οποίο έχει αναλάβει τον συντονισμό της εν λόγω εκδήλωσης. Εξήγησε ότι αυτή αποτελεί την ετήσια επετειακή κεντρική εκδήλωση του Κέντρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών και το λόγο πήρε η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, υποστηρίζοντας τα εξής:  

«ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, στην οποία

αφιερώνουμε την εκδήλωσή μας, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε με ακόμη πιο δυνατή φωνή τον αγώνα μας κατά των ναρκωτικών, των ουσιών, των μέσων της βίας, της επιθετικότητας και της εξάρτησης.

Η πρόληψη κερδίζει σταθερά το στοίχημά της και αναδεικνύεται η μοναδική ασφαλής οδός , μέσω της οποίας μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι στο εγγύς μέλλον , θα έχουμε μια κοινωνία συνειδητοποιημένη, απαλλαγμένη από εξαρτήσεις, ουσίες και μέσα και θα καταστεί μονόδρομος ο δρόμος της δημιουργίας και της ζωής.

Δυστυχώς οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα είναι εξαιρετικά δύσκολες εξαιτίας της συστημικής κρίσης που καταλαμβάνει όχι μόνο την οικονομία,  αλλά πρώτιστα το αξιακό μας σύστημα.

Η χώρα μας διανύει μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη και οι  πολίτες αισθάνονται εγκλωβισμένοι σε μια ζωή που δεν τη διάλεξαν και προσπαθούν να αντιδράσουν με πολλούς τρόπους, μπροστά στα καθημερινά αδιέξοδα.

Σ’αυτές τις συνθήκες , τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε έχουμε χρέος να δείξουμε το δρόμο της δημιουργίας και της ελπίδας, στηρίζοντας μέσα από τη δράση μας όλους όσους νιώθουν τώρα  περισσότερο ευάλωτοι και τείνουν να καταφύγουν στις ουσίες και στα μέσα που τους προσφέρουν την ψευδαίσθηση της διαφυγής.

Εφαρμόσαμε πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν τα ναρκωτικά ως «σύμπτωμα» αλλά ως ένα πραγματικό κοινωνικό ζήτημα, ισότιμο της φτώχειας, της προσφυγιάς κλπ  .

Αναζητήσαμε μέσα από τον προγραμματισμό μας , τον οραματικό στόχο που θα έδινε μια συνολική απάντηση στις κοινές γενεσιουργές αιτίες των ναρκωτικών και των άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων

Επιδιώκουμε έτσι μέσα από τη δράση μας, τα προγράμματα  πρόληψης να αποτελούν πρόταση άλλου ήθους και στάσεων ζωής, πέρα  από τα στενά όρια της άσκησης υγειονομικής πολιτικής.

Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μόνο με παροχή πληροφοριών.

Απαιτείται κυρίως η ύπαρξη ιδεολογικών στηριγμάτων,  γιατί η πρόληψη είναι  τέχνη ζωής, που προϋποθέτει για την άσκησή της Πίστη, Ανθρωπιά και πορεία αυτογνωσίας».

ΔΙΠΛΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

Ο κ. Λιακούλη, αναφέρθηκε στον φετινό διπλό εορτασμό της επετειακής ημέρας, που συνδυάζεται με την παρουσίαση των πρώτη αποτελεσμάτων του Εργαστηρίου ζωής», αναφέροντας συγκεκριμένα: «O φετινός επετειακός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών συμπίπτει με την ολοκλήρωση του μεγάλου, οραματικού στόχου μας, στη δημιουργία του Εργαστηρίου Ζωής

Το προσωπικό μου και πλέον συλλογικό μας όραμα, το  «Εργαστήρι Ζωής», το οποίο καταφέραμε μετά από επίπονες προσπάθειες να φιλοξενηθεί σ’αυτό το υπέροχο κτίριο έγινε πλέον πραγματικότητα 

Εκατοντάδες παιδιά και ενήλικες μαθαίνουν μέσα από τα εικαστικά , το παραμύθι, το θεατρικό παιχνίδι , τη δημιουργική γραφή να επικοινωνούν δημιουργικά και να αντιλαμβάνονται την πραγματική ουσία της ζωής, μακριά από τις ουσίες της ζωής .

Φέτος , στην επετειακή μας εκδήλωση, θα δώσουμε το μήνυμα

«η ζωή χρειάζεται μόνο ανρθώπους» και θα το δώσουν τα παιδιά και οι ενήλικες του Εργαστηρίου με ένα δρώμενο που συγκινεί»

Αντίστοιχα μίλησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσος, τονίζοντας ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και επιχορηγεί τη λειτουργία του «Εργαστηρίου ζωής», ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δεληγιάννης  υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα δράσης του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, στη δύσκολη περίοδο της κρίσης, η υπεύθυνη του Κέτρου Πρόληψης ψυχολόγος κ. Ειρήνη Κουφάκη και ο συντονιστής του «Εργαστηρίου ζωής» κ. Ανδρέας Αλμπάνης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι σήμερα στο Εργαστήριο λειτουργούν 16 τμήματα τα οποία παρακολουθούν δωρεάν με 250 άτομα.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ  

Το άνοιγμα της εκδήλωσης αύριο θα είναι μουσικό, με τους μουσικούς -καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας κ. Βασίλη Νίκου και κ. Φρόσω Κτιστάκη, οι οποίοι θα συνοδεύουν την σοπράνο Ρούλα Κωσταβάρα. 

Θα ακολουθήσει το μήνυμα των παιδιών και ενηλίκων του «Εργαστηρίου Ζωής» και η παράσταση –συναυλία των «Χαίνηδων» Ψαραντώνη «Κι Ομως κινείται», με ακροβάτες –χορευτές, στο θέμα «Ερωτόκριτος».

Συντελεστές της παράστασης :  Μουσική: Το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες

Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα. Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: τραγούδι –κιθάρα. Σπυριδούλα Μπάκα: τραγούδι. Τάκης Κανέλλος: κρουστά

Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα. Μιχάλης Νικόπουλος: λαούτο, μαντολίνο. Ρέλλος Θοδωρής: σαξόφωνο. Νόνης Γιάννης: μπάσο

Κίνηση: «Κι όμΩς κινείται»,  Χορός – Ακροβασία: Δημάς Βασίλης, Καραχανίδης  Τάσος , Λινάρδου Αντιγόνη, Μακατσώρης Χριστόφορος, Ιωάννα Παρασκευοπούλου , Χριστίνα Σουγιουλτζή, Χαμηλοθώρη Λία

Φωτισμοί: Αθανασοπούλου Μαρία Σκηνικός χώρος: «Κι όμΩς κινείται»

Ηχοληψία: Σάκης Γκίκας.

Οι τιμές εισιτηρίων έχουν ως εξής:

Προπώληση: 11€, στο ταμείο την ημέρα της παράστασης:13€,

παιδικό (εως 12 ετών), ανέργων και Α.Μ.Ε.Α.: 8 €.

Σημεία προπώλησης: Κέντρο Πρόληψης Λάρισας οδός Μανωλάκη 9-11Δ

«VIVA.GR 11876», «PUBLIC SEVEN SPOTS» και «RELOAD ΚΑΛΤΣΑΣ», οδός  Παπαναστασίου 57.

                    

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass