ΧΘΕΣ ΜΕ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ

Μπουρίνι έπληξε το Αργυροπούλι

* Στο πλευρό των πληγέντων ο δήμαρχος Τυρνάβου

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2016 7:05

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Καταστρεπτικό μπουρίνι συνοδευόμενο από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους έπληξε χθες γύρω στις 7 το απόγευμα το Αργυροπούλι Τυρνάβου και την ευρύτερη αγροτική περιοχή μέχρι τα Δελέρια.

Οι άνεμοι ήταν τόσο δυνατοί που ξερίζωσαν δένδρα από περιβόλια ακόμα και σκεπές από ποιμνιοστάσια μεταφέροντάς τες δεκάδες μέτρα μακριά.

Πρόκειται για τεράστια καταστροφή κυρίως σε αγροτικές καλλιέργειες λίγο πριν τη συγκομιδή των προϊόντων.

Η μανία της φύσης τόσο μεγάλη ώστε δεν γλίτωσε ακόμα και το κοιμητήριο του χωριού. Δεκάδες τάφοι υπέστησαν ζημιές αφού ο δυνατός αέρας ξεκόλλησε τα μάρμαρα από τα μνήματα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Τυρνάβου. Ο δήμαρχος συνοδευμένος από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τσιόπα και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Χρήστο Κουτίνα επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές βλέποντας από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας και την απομάκρυνση των νερών της καταιγίδας οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι θα κάνουν την πρώτη αποτίμηση των ζημιών καθώς και το μέγεθός τους.

Μεγάλες καταστροφές από τη θεομηνία και στην αγροτική περιοχή των Δελερίων όπου και εκεί οι καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες είναι τεράστιες.

Μιλώντας χθες το βράδυ στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε ότι οι καταστροφές είναι τεράστιες. Ο Δήμος και υπηρεσίες του από σήμερα το πρωί θα σταθούν αρωγοί στους πληγέντες. Παράλληλα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την καταγραφή τους και τη σύντομη και δίκαιη αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass