ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΟΥ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΦΟΡΕΩΝ

Τυρναβίτικη προσφορά στους πρόσφυγες

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2016 9:38

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Την αλληλεγγύη πράξη κάνουν ο Δήμος Τυρνάβου, η τοπική εκκλησία, ο σύλλογος «Ελπίς», τα σχολεία και οι πρόσκοποι. Μια μεγάλη κινητοποίηση στηρίζει τους χιλιάδες πρόσφυγες, η αγωνία των οποίων δεν μπορεί να μας αφήνει αμέτοχους.

Αναλυτικότερα, με πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση τον Απρίλιο στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου. Μετά από συζητήσεις και προτάσεις που ακούστηκαν αποφασίστηκε η σύσταση μιας συντονιστικής επιτροπής για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων που ακολούθησαν γι’ αυτό τον σκοπό.

Σήμερα, μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της επιτροπής έχει τελειώσει η συγκέντρωση, το πακετάρισμα και πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποστολή με φορτηγό του Δήμου Λαρισαίων προς τους πρόσφυγες που φιλοξενεί ο Δήμος Λαρισαίων.

Η ανταπόκριση στο πρώτο κάλεσμα που απηύθυνε η συντονιστική επιτροπή για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες είναι πραγματικά συγκινητική. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι τοπικές ενορίες, μεμονωμένοι πολίτες και οι πρόσκοποι προσέτρεξαν αμέσως να στηρίξουν, οι πιο πολλοί από το υστέρημά τους, την προσπάθεια για την ενίσχυση των προσφύγων. Ο όγκος των συγκεντρωμένων ειδών ήταν τόσο μεγάλος ώστε χρειάστηκαν δύο δρομολόγια.

Όπως διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Δημήτριος Δεληγιάννης κάθε προσφορά είναι πολύτιμη καθώς ενισχύονται προς το καλύτερο και ανθρώπινο οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων. Αξίζει να σημειωθεί πρόσφατα βοήθεια με ρούχα, ήρθε και από την πρόεδρο κ. Μαίρη Αγρόμπαλου του συλλόγου «Ελπίς» του Τυρνάβου. Οι δημότες απέδειξαν ότι η αλληλεγγύη είναι δείγμα ανθρωπισμού και ο ανθρωπισμός είναι πολιτισμός. Ας μη ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες χρειάζονται τη βοήθεια όλων.

* Η Συντονιστική Επιτροπή αποτελείται από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, τον πρωτοπρεσβύτερο προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου π. Ιωάννη Κατραμπίνη, την πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνική Πολιτικής κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη, τις διευθύντριες του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου και του Νηπιαγωγείου Δαμασίου κ. Κωνσταντινιά Πατσή και Αλεξία Σταυροπούλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass