ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Λείψανο του Αγίου Παντελεήμονος στον Άγιο Αχίλλιο

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2016 8:47

Μεθαύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου του Αγίου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος στον Άγιο Αχίλλιο θα τελεσθεί θεία λειτουργία και αρτοκλασία και οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο λειψάνου του Αγίου, ενώ πλήθος πιστών ετοιμάζονται να γιορτάσουν την Αγία Παρασκευή.

Αναλυτικά:

* Στην Ανθούπολη

Πανηγυρίζει με τριήμερο θρησκευτικών εκδηλώσεων, το εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονος που βρίσκεται επί της οδού Άρτης στη συνοικία Ανθούπολη Λάρισας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σήμερα το απόγευμα και ώρα 7:30 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία, προς τιμή της Αγ. Παρθενομάρτυρος Παρασκευής. Το πρωί της Τρίτης, θα τελεστεί θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα (7:30 μ.μ.), θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία προς τιμή του Αγ. Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος του Θαυματουργού. Το πρωί της Τετάρτης, θα τελεστεί θεία λειτουργία, ενώ το απόγευμα (7:30 μ.μ.) θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση του Αγίου Παντελεήμονος και θα ακολουθήσει η λιτάνευση των Αγ. Εικόνων και του τιμίου Λειψάνου του Αγίου. Τέλος το πρωί της Πέμπτης, θα τελεστεί θεία Λειτουργία προς τιμή της Αγ. Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, μετά αρτοκλασίας.

* Αγρυπνία στον Άγιο Αντώνιο

Αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου Λαρίσης στο πάρκο του Στρατιωτικού Νοσοκομείου θα τελεστεί ιερά κατανυκτική αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος από τις 9:00 μ.μ. έως 00:30 π.μ.

* Στη Γιάννουλη

Η Γιάννουλη θα τιμήσει και εορτάσει τις μνήμες των Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, όπου και το ιερό παρεκκλήσιο βρίσκεται στο κέντρο της Γιάννουλης. Σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 19:30, θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής, με Αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου, το πρωί 7-10, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμή της Αγίας Παρασκευής, με Αρτοκλασία. Αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου στις 19:30, θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονος, με Αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Την Τετάρτη 27 Ιουλίου το πρωί 7-10, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Παντελεήμονος, με Αρτοκλασία. Το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουλίου, στις 19:00, θα τελεστεί η Ιερά Παράκληση του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού. Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες θα εκτεθούν προς προσκύνηση τεμάχια των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής και Αγίου Παντελεήμονος, που βρίσκονται μόνιμα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης.

* Στα Φάρσαλα

FARS PARASKEYH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αύριο 26η Ιουλίου ημέρα Τρίτη πανηγυρίζει η πολιούχος των Φαρσάλων Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα παραμονή της εορτής στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός στο μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου. Στις 8.45 μ.μ. θα γίνει η προσέλευση των επισήμων και στις 9.15 μ.μ. θα γίνει η περιφορά της ιεράς εικόνας της Αγίας Παρασκευής, μέσω των οδών Ρήγα Φεραίου και Λαρίσης και θα καταλήξει στην πλατεία Δημαρχείου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων, όπου θα τελεστεί δέηση και θα γίνει θείο κήρυγμα.

Κατόπιν η ιερά εικόνα θα επιστρέψει στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής, μέσω της οδού Λαμίας.

Ανήμερα της εορτής 26 Ιουλίου στις 7 π.μ. θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία, ενώ η πόλη θα σημαιοστολιστεί και τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστά.

* Στο Ζάππειο

Σήμερα Δευτέρα στις 7.30 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα στην Αγ. Παρασκευή Ζαππείου όπου και θα μοιραστεί παραδοσιακό πρόβειο με κριθαράκι.

Την Τρίτη απ’ τις 7 ως τις 10 π.μ. θα τελεσθεί ο όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία.

- Η Τ.Κ. Ζαππείου σήμερα το απόγευμα θα τιμήσει τη μνήμη της Αγίας, στο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο αισθητικό Άλσος (Ρουμάνι) Ζαππείου.

* Στο Καστρί Λουτρό

Μεθαύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστρί Λουτρό Αιγάνης Λάρισας. Αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου στη μνήμη της Αγίας Παρασκευής θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας μέρας (στις 7.30), παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα γίνει πανηγυρική θεία λειτουργία στη μνήμη του Αγίου.

* Στο Ησυχαστήριο στη Ραψάνη

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γλυκοφιλούσης στη Ραψάνη Λαρίσης, αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου και ώρα 7.00 μ.μ., θα τελεσθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον υπόγειο ιερό ναό που τιμάται στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονα.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής: Αύριο Τρίτη απόγευμα 7.00μ.μ.:Μέγας Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Τετάρτη πρωί 7.00-10.00: Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών θα τίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Ιεράς Μονής: 24950-61601 και 24950-61010

* Στον Κυπάρισσο

Αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου εορτάζει ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Αγία Παρασκευή, στον οικισμό Κυπαρίσσου. Σήμερα το απόγευμα (7:30 μ.μ.) θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και θείο κήρυγμα, ενώ αύριο Τρίτη, ανήμερα της γιορτής το πρωί αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του σεβ. μητροπολίτου Ιγνατίου. Το απόγευμα (7:30 μ.μ.) θα τελεσθεί εσπερινός, παράκληση και λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Αγίας Παρασκευής.

* Στον Πλαταμώνα

Θεία λειτουργία θα τελεστεί στον ιερό ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης Πλαταμώνος Πιερίας, αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής ώρα 7:30 π.μ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass