ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΚΑΜΝΙΑΣ Κ. ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Νέα χάραξη στον δρόμο Ροδιάς – Σκαμνιάς

* Ζητά προσωπική παρέμβαση του περιφερειάρχη

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2016 11:58
Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σκαμνιάς κ. Κώστας Μωραΐτης στη σημερινή χάραξη ενώ πίσω του στην απέναντι πλαγιά είναι η περιοχή που προτείνει για τη νέα χάραξη του δρόμου Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σκαμνιάς κ. Κώστας Μωραΐτης στη σημερινή χάραξη ενώ πίσω του στην απέναντι πλαγιά είναι η περιοχή που προτείνει για τη νέα χάραξη του δρόμου

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Νέα παρέμβαση για το χρόνιο ζήτημα της καταλληλότητας του δρόμου Ροδιάς – Σκαμνιάς κάνει σήμερα με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σκαμνιάς κ. Κώστας Μωραΐτης. Ο κ. Μωραΐτης αναφέρεται στην επικινδυνότητα του βράχου στην κορυφογραμμή της οροσειράς του Κάτω Ολύμπου και στην περιοχή «Γκουνταμάνι» και προτείνει νέα χάραξη από τη δυτική πλευρά ζητώντας παράλληλα την προσωπική παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ο δρόμος Λάρισα – Αμπελώνας – Ροδιά – Σκαμνιά έχει μήκος 40 χιλιόμετρα και συνδέεται με την επαρχιακή οδό Ελασσόνας - Καρυάς – Λεπτοκαρυάς και ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι από τους πλέον πολυσύχναστους αφού γνωστοί οι δεσμοί καταγωγής που έχουν πολλοί κάτοικοι του κάμπου της Λάρισας με τα χωριά του Ολύμπου, όπως είναι η Καρυά, η Σκαμνιά η Κρυόβρυση.

Ο δρόμος, όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και διερχόμενοι οδηγοί και πολίτες, είναι από τους πλέον επικίνδυνους. Είναι η μόνη σύντομη διαδρομή όπου ο Λαρισαίος μέσα σε μισή ώρα μπορεί να αγγίξει τις πλαγιές του Ολύμπου.

Όμως σ’ αυτή τη μοναδική διαδρομή υπάρχει ένα τμήμα του δρόμου ιδιαίτερα επικίνδυνο, που συνθέτουν οι βράχοι στη θέση «Γκουνταμάνι» στις στροφές του δρόμου, ο οποίος διασχίζει τον Κάτω Όλυμπο σε υψόμετρο που φτάνει τα 1.000 μέτρα από τη θάλασσα.

Η επικινδυνότητα για κατάπτωση των βράχων φαίνεται από το γεγονός ότι ήδη τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει σαρώσεις όπου αυτοί έκλεισαν κατά μεγάλο βαθμό το οδόστρωμα και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.

Ωστόσο ο μεγάλος βράχος και άλλοι μικρότεροι που ζυγίζουν τόνους, ύψους πολλών μέτρων κυριολεκτικά κρέμονται πάνω από τον δρόμο και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος στην περιοχή όταν βρέχει, έχει χιονόπτωση ή ισχυρούς ανέμους όπου μικρά κομμάτια αποκολλώνται και πέφτουν στο οδόστρωμα.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ Κ. ΜΩΡΑΪΤΗ

Ο κ. Μωραΐτης αρχικά θέτει ερώτημα προς τους αρμόδιους φορείς πού και γιατί κωλυσιεργεί η λύση στο γνωστό πρόβλημα του δρόμου Ροδιάς – Σκαμνιάς στην κορυφογραμμή στη θέση του βράχου.

Θυμίζει ότι έχει γίνει κάποια μελέτη πριν τρία χρόνια περίπου και έχει μπει στο συρτάρι για να «ωριμάσει» όπως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα.

Και συνεχίζει στη δήλωσή του στην «Ε»: «Όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ένας δρόμος που συνδέει τον κάμπο της Λάρισας με τον ορεινό όγκο. Κι όταν λέμε τον ορεινό όγκο εννοούμε το ομορφότερο και ψηλότερο βουνό, τον Όλυμπο. Όταν δεν υπάρχει ασφαλής και εύκολη πρόσβαση πώς θα μιλάμε για αξιοποίηση του Ολύμπου; Επίσης ο δρόμος αυτός συνδέει ως εναλλακτική διαδρομή τον κάμπο της Λάρισας με τα παράλια της Πιερίας. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι ένας δρόμος μεγάλης σημασίας».

Και ο κ. Μωραΐτης συνεχίζει την παρέμβασή του προτείνοντας την εξής λειτουργική λύση: Να γίνει μια νέα χάραξη στη δυτική πλευρά του υπάρχοντος δρόμου μήκους μόλις τριών χιλιομέτρων για να αποφευχθεί το προβληματικό σημείο του βράχου αλλά και οι δύσκολες και θανατηφόρες στροφές κάτω απ’ αυτόν όπου είχαμε πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

Με τη νέα χάραξη ο νέος δρόμος θα είναι πιο βατός χωρίς τις επικίνδυνες και ανηφορικές στροφές. Να γίνει ένας δρόμος σύγχρονος ώστε να επιτρέπεται η διέλευση όλων των οχημάτων με ασφάλεια.

Και ο πρόεδρος της Σκαμνιάς καταλήγει: «Καλές είναι οι θεωρίες και τα ωραία λόγια στις εκδηλώσεις κάθε καλοκαίρι, αλλά ο κόσμος περιμένει πράξεις και λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Καλώ προσωπικά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ο οποίος είναι γνώστης του προβλήματος να πιάσει προσωπικά το θέμα στα χέρια του γιατί ξέρουμε ότι σε ό,τι αναλαμβάνει δίνει λύσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass