ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ

Οι κατασκηνωτές μετρούν τα… άστρα

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2016 13:02

Συνεχίζονται και τον Αύγουστο, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, επιμορφωτικού χαρακτήρα, από τους «Κατασκηνωτές της Πόλης».

Αυτή φορά στο Αστεροσκοπείο της Λάρισας αφού προηγήθηκαν η δομή του Πολιτιστικού Κέντρου του Αγίου Κωνσταντίνου, το 11ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Σμύρνη, το ΚΔΑΠ στην οδό Γεωργιάδου, το Πολιτιστικό Κέντρο «Ι. Κράγια» και το 4ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Κουμουνδούρου. 

Ετσι λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείπει από το καλοκαίρι, το ταξίδι των παιδιών στα... αστέρια του ουρανού. Ο υπεύθυνος του Αστεροσκοπείου Ιωάννης Χουινάβας, ενημέρωσε τους κατασκηνωτές για την ιστορία του Αστεροσκοπείου Γιάννουλης, παρουσίασε φωτογραφίες των πλανητών και του Ήλιου όπως φαίνονται από το τηλεσκόπιο, διηγήθηκε την ιστορία του Οδυσσέα και του ταξιδιού του για την Ιθάκη με τη βοήθεια των αστερισμών και τέλος έγιναν όλοι μικροί ¨Αστροχαρτογράφοι¨.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «γεμάτα ενθουσιασμό για όλα όσα έμαθαν για τα αυτόφωτα και ετερόφωτα ουράνια σώματα, τα παιδιά παρατήρησαν τον Ήλιο με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου και του ειδικού σκουρόχρωμου τζαμιού και έπαιξαν, με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο, ένα παιχνίδι ερωτήσεων για το Διάστημα.
Με τα μάτια καρφωμένα στον ουρανό, το παιδί κείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε ολόκληρο το βράδυ. Έγραψε το πιο πικρό, το πιο μεγάλο του παραµύθι. Την αυγή ξεκίνησε. Ήταν... παρηγορημένο. Είχε καταφέρει όλη τη νύχτα να μετρήσει τ’ άστρα. Να τα μετρήσει όλα σιγά – σιγά, ένα - ένα. Όλα. Και τα βρήκε σωστά. Γιατί οι μικροί κατασκηνωτές εκπαιδεύονται να ελπίζουν, να παλεύουν και να κοιτούν ψηλά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass