ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ»

Ξέφραγο αμπέλι ο Πλαταμώνας

* Καλύτερη αστυνόμευση ζητά ο δήμαρχος * Προβλήματα και με τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2016 12:21
Έρημος ο Αστυνομικός Σταθμός Πλαταμώνα Έρημος ο Αστυνομικός Σταθμός Πλαταμώνα

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

Του Κώστα Τσόλα

Έρημο κτίριο – φάντασμα είναι το κτίριο του Αστυνομικού Σταθμού Πλαταμώνα καθώς βρίσκεται ουσιαστικά σε αχρηστία όταν πριν λίγα χρόνια οι φορείς της Πιερίας το εγκαινίαζαν με εκδηλώσεις και μεγαλόστομες υποσχέσεις για καλύτερη αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή.

Η περιοχή ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, που επιλέγουν τον τόπο αυτό για ποιοτικές και με ασφάλεια διακοπές. Δυστυχώς, φέτος προφανώς στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυνομικός Σταθμός Πλαταμώνα, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων και παραθεριστών της περιοχής, δεν λειτούργησε καν ενώ το κτίριο παραμένει ερμητικά κλειστό και το τηλεφωνικό νούμερο του σταθμού συνεχώς «βουίζει».

Ο Πλαταμώνας, οι Νέοι Πόροι, ο Νέος Παντελεήμονας σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έχουν μόνιμο πληθυσμό πάνω από 4.000 κατοίκους ενώ την καλοκαιρινή περίοδο, ντόπιοι, ιδιοκτήτες παραθεριστικών και τουρίστες φτάνουν τους 40.000 με αποκορύφωμα τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου να αγγίζουν ακόμα και τους 100.000 ανθρώπους.

Όπως είναι φυσικό η αστυνόμευση πρέπει να είναι συνεχής με τον Αστυνομικό Σταθμό να είναι σε λειτουργία τουλάχιστον τους θερινούς μήνες, έτσι ώστε να υπάρχει αστυνομική παρουσία και ντόπιοι και παραθεριστές να νιώθουν ασφάλεια.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα ασφάλειας των συνδημοτών του ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου κ. Κώστας Δημόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε πριν λίγες ημέρες με τον αστυνομικό διευθυντή Πιερίας κ. Αθανάσιο Μαντζούκα για το θέμα της λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Πλαταμώνα.

Ο κ. Δημόπουλος μεταφέροντας και την αγωνία των συμπολιτών του και των χιλιάδων παραθεριστών έθεσε σαφέστατα το πρόβλημα της αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής.

Τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν στον αστυνομικό διευθυντή Πιερίας είναι κυρίως η προστασία των πολιτών από κρούσματα κλοπών, ειδικά σε περιοχές πέριξ του βασικού αστικού ιστού. Παράλληλα η διατήρηση της τάξης σε ό,τι αφορά την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη μη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από διαφόρους , ακόμα και από ορισμένους επαγγελματίες.

Ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Δημόπουλος ερωτηθείς σημείωσε με δήλωσή του στην «Ε» ότι προσωπικά ο ίδιος αλλά και γενικότερα η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής δεν είναι να ζητά από την αστυνομία «παραδειγματικές τιμωρίες» και επιβολή προστίμων, μάλιστα σε τόσο δύσκολες οικονομικά συγκυρίες. Αντίθετα ζητά από την αστυνομία να συμβάλει στην πρόληψη και στο θέμα αυτό σημαντικό είναι να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες ο Αστυνομικός Σταθμός Πλαταμώνα.

* Τέλος ένα άλλο ευαίσθητο θέμα για το οποίο θα πρέπει αυτή τη φορά να επιληφθεί ο Δήμος αλλά και η Τοπική Κοινότητα Πλαταμώνα είναι αυτό των αδέσποτων και άγριων κατά κύριο λόγο σκυλιών τα οποία εγκαταλειμμένα από τους πρώην ιδιοκτήτες τους και προφανώς χωρίς τροφή επιτίθενται σε ανυποψίαστους πολίτες. Αίτημα όλων είναι να βρεθεί τρόπος ώστε τα σκυλιά αυτά να συγκεντρωθούν, να ελεγχθούν για την υγεία τους και να φιλοξενηθούν σε ειδικούς χώρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass