ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η κρίση περιόρισε και τη …μέθη!

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2016 11:41

Η ιστορία της 20χρονης Βρετανίδας φέρνει για ακόμη μία φορά στο προσκήνιο την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων σε κέντρα διασκέδασης στη χώρα μας, για τον εντοπισμό νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Παρά το γεγονός ότι η κατανάλωση τέτοιων ποτών μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο, υπάρχουν ορισμένοι ασυνείδητοι καταστηματάρχες που μπροστά στο κέρδος επιλέγουν να παίζουν «κορώνα - γράμματα» τη ζωή των πελατών τους.

Η εικόνα που παρουσιάζει η Λάρισα φαίνεται ότι διαφέρει ριζικά από αυτή των τουριστικών κυρίως περιοχών. Μάλιστα από το Κέντρο Υγείας Αγιάς που αντιμετωπίζει αρκετά από τα περιστατικά των παραλίων τους καλοκαιρινούς μήνες αναφέρουν ότι ποτέ δεν είχαν ένα τόσο βαρύ περιστατικό μέθης.

«Δεν ήταν πολλά τα περιστατικά μέθης κατά την καλοκαιρινή περίοδο», αναφέρουν για να προσθέσουν ότι στην πλειοψηφία τους πρόκειται για νεαρά άτομα που αντιμετωπίζονται στο Κέντρο Υγείας και δεν χρειάζεται η μεταφορά τους σε κάποιο από τα νοσοκομεία της πόλης.

Στα θετικά της οικονομικής κρίσης φαίνεται ότι συγκαταλέγεται και η μείωση στην κατανάλωση αλκοόλ. «Όλο και λιγότεροι είναι τα τελευταία χρόνια αυτοί που φθάνουν στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών σε κατάσταση μέθης», αναφέρουν ιατροί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Περιγράφοντας την κατάσταση λένε ότι λίγα χρόνια πριν, δεν υπήρχαν βράδια Παρασκευής και Σαββάτου που να μην δέχονταν περιστατικά μέθης και κυρίως νεαρών ατόμων που έρχονταν με τη συνοδεία φίλων τους προκειμένου να μην γίνει γνωστό στους γονείς.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, αυτό άλλαξε και τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου «έγιναν πλέον πια πιο ήσυχα». Χωρίς επίσημα βέβαια στοιχεία, αλλά με την εμπειρία που έχουν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις θέσεις συμπεραίνουν ότι η οικονομική δυσπραγία των περισσοτέρων Ελλήνων τους έκανε να περιορίσουν τις νυχτερινές εξόδους και κατ’ επέκταση την κατανάλωση αλκοόλ.

ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΤΑ

Στόχος η διατήρηση της ποιότητας στα ποτά που προσφέρουν λένε οι καταστηματάρχες της Λάρισας. «Τα φαινόμενα αυτά, όπως είναι η περίπτωση της τουρίστριας παρατηρούνται σε επιχειρήσεις που είναι εποχικές και απρόσωπες. Στη Λάρισα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε και τον πελάτη και τον προμηθευτή.

Έχουμε σταθερή πελατεία και σταθερές συνεργασίες με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, έτσι ώστε να διαφυλάξουμε όσο γίνεται περισσότερο την καθαρότητα των αλκοολούχων ποτών που διαθέτουμε στα καταστήματά μας», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας Κωστής Ζώης.

Οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης όπως επισημαίνουν «εμφανίζονται προσεκτικοί με τα ποτά που προμηθεύονται, ελέγχουν την ποιότητα και κοιτάζουν πάντα να είναι οι συσκευασίες σφραγισμένες, ενώ την ίδια ώρα στηλιτεύουν τις πρακτικές όσων μπροστά στο κέρδος δεν διαφυλάσσουν την ποιότητα».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass