Ο Καπετάνος στο πλευρό του Μητσοτάκη

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2016 16:47

Σε 41 ερωτήσεις δημοσιογράφων και μέσα σε 2 ώρες απάντησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούσαν την οικονομία και τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς υπήρξε επιμονή –στο θέμα-, των δημοσιογράφων των καναλιών που δεν πήραν άδεια.    

-Ερωτηθείς από την «ΕτΔ» για την μείωση των φορολογικών συντελεστών στο αγροτικό εισόδημα ή για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ, καθώς είχε προηγηθεί εξαγγελία του (το Σάββατο) για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλησε να δεσμευθεί σε κάτι συγκεκριμένο, παραπέμποντας στο μέλλον, «όταν η οικονομία ανακάμψει και θα έχουμε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο». Αναλόγως δεν απάντησε και σε ερώτηση του «Νέου Αγώνα» για την μείωση των αγροτικών συντάξεων, εφόσον υπάρχει εισόδημα από επιδοτήσεις και καλλιέργεια χωραφιών. Αντιθέτως αφιέρωσε μεγάλο μέρος της απάντησης του στους νέους συνεταιρισμούς και στην αναγκαιότητα στήριξης του κρασιού.

Εκτός από τα αγροτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλησε να πει πολλά πράγματα και για τους συνταξιούχους, παραπέμποντας στο μέλλον. Κινήσεις που ερμηνεύθηκαν από τους συνεργάτες του ότι «ο Κυριάκος δεν θα υποσχεθεί τίποτα που δεν είναι σίγουρος πως θα πράξει…».

-Σε δύο περιπτώσεις η αίθουσα χαλάρωσε, γελώντας από τις απαντήσεις του προέδρου της ΝΔ. Στην πρώτη, όταν για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ανέφερε πως «περάσαμε από το σανό στα βοσκοτόπια» (για την περίπτωση του υπερθεματιστή Καλογρίτσα) και στη δεύτερη, όταν έκανε ένα λογοπαίγνιο που αφορούσε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Συγκεκριμένα, ένας δημοσιογράφος απηύθυνε το εξής ερώτημα στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: "'Έχετε αναφερθεί πολλάκις στον εκλογικό νόμο κι έχετε ξεκαθαρίσει ότι την επομένη που θα αναλάβετε την διακυβέρνηση της χώρας θα προβείτε σε αλλαγή του εκλογικού νόμου..." Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε ως εξής: "Είχα ξεχάσει ότι το πολλάκις έχει και άλλη χροιά, εκτός από τον υπουργό...".

-Αρκετοί λαρισαίοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ και στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ. Επικεφαλής της λαρισινής εκστρατείας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη (φώτ.), όταν αυτός επισκέφθηκε το περίπτερο του ελληνικού στρατού στην Έκθεση. Επίσης ολιγόλεπτη συζήτηση με τον πρόεδρο της ΝΔ είχαν και τα μέλη της ΝΟΔΕ κ.κ. Σ. Ολύμπιος, Ηρ. Γερογιώκας, Σωτ. Νταφόπουλος. Τις δικές τους ενδιαφέρουσες επαφές είχαν στη ΔΕΘ και οι νέοι συνεργάτες του προέδρου της ΝΟΔΕ, ο νεαρός δικηγόρος Βασίλης Βράκας, υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας και ο Χάρης Τσιλιάκος υπεύθυνος Οργανωτικού.

Γ. Ρούστας    

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass