ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ

Δηλητηριάσεις ζώων στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2016 7:57

Ο Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» καταγγέλλει ότι «το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο κέντρο της πόλης του Τυρνάβου και συγκεκριμένα, στη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Αχιλλέα Τζαρτζάνου,

κάποιος δεν δίστασε να γεμίσει μία ολόκληρη γειτονιά με φόλες, με αποτέλεσμα πέντε αδέσποτες γάτες να πεθάνουν σφαδάζοντας από τους πόνους. Τρεις από αυτές είχαν πρόσφατα γεννήσει και άφησαν πίσω τους πέντε νεογέννητα γατάκια τα οποία προσπαθούν εθελοντές να κρατήσουν στη ζωή καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να επαναλάβουμε πως καταδικάζουμε το γεγονός! Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να επικηρύξουμε τον δράστη, φυσικά και για όποιον δώσει την οποιαδήποτε πληροφορία θα δοθεί το αντίστοιχο αντίτιμο.

Απλώς θα θέλαμε να συγχαρούμε τους κατοίκους της περιοχής που δεν έμειναν απαθείς στη θέα των νεκρών ζώων και το επόμενο πρωί και μετά από επικοινωνία που είχαν με μέλη του σωματείου μας μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου γνωστοποιώντας το γεγονός και προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Ήδη στάλθηκαν μετά από παρέμβαση του Δήμου Τυρνάβου στην Αθήνα και στις ειδικές υπηρεσίες της Κτηνιατρικής, δείγματα από τα άτυχα ζώα προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και να εκδοθεί το πόρισμα που θα αποκαλύπτει την ουσία από την οποία πέθαναν».

Συγχρόνως στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται ότι σχετικά με τον δράστη «θα ξόδευε λιγότερα αν απλά ερχόταν σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου τα ζώα να στειρωθούν, μιας και τα αδέσποτα μίας πόλης είναι αρμοδιότητα του Δήμου της κάθε πόλης, από τα χρήματα που έδωσε για να φτιάξει τις φόλες. Έχουν καταγραφεί πανελλαδικά περιστατικά όπου μέχρι και άνθρωποι κινδύνεψαν από φόλες.

Η “λογική” του “σκοτώνω ό,τι με ενοχλεί” παραπέμπει σε κανόνες ζούγκλας και σε κοινωνίες φοβικές απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό και κανείς από εμάς δεν θέλει τα παιδιά του να μεγαλώσουν σε μία τέτοια κοινωνία! Εκτός και αν εν έτει 2016, ο δράστης είναι οπαδός του να ρίχνουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες στον Καιάδα και να καίμε ζωντανούς ανθρώπους, οπότε σε αυτή την περίπτωση σίγουρα δεν περιμένουμε να αναλογιστεί τις συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του.

Να τονίσουμε πως η θανάτωση ζώου από φόλα διώκεται ποινικά σύμφωνα και με τις διατάξεις του νόμου 4235/ 2014 και επισύρει ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια και χρηματικό πρόστιμο.

Kαλούμε τον Δήμο Τυρνάβου μιας και εκείνος είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος για τα αδέσποτα της πόλης να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε μέσω προγραμμάτων να γίνουν στειρώσεις και να ελεγχθεί έτσι ο αριθμός των αδέσποτων, κάτι το οποίο θα κάνει ζώα και ανθρώπους να συμβιώνουν αρμονικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, παράπονα γίνονται και από το Χειμάδι του Δήμου Τεμπών όπως επισημαίνει φιλόζωη που δραστηριοποιείται στην περιοχή, «ασυνείδητοι ιδιοκτήτες ζώων τα εγκαταλείπουν στο χωριό. Αποτέλεσμα ήταν πέντε κουτάβια να δηλητηριαστούν και μάλιστα το ένα από αυτά να πεταχτεί την ώρα που ξεψυχούσε μέσα σε κάδο σκουπιδιών». Η ίδια όπως λέει έχει ήδη στο αγρόκτημά της 120 σκυλιά και είναι δύσκολο να φροντίσει και άλλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass