ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έκπτωση σε μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές ΙΕΚ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2016 11:06

Έκπτωση στα εισιτήρια μαθητών, φοιτητών και σπουδαστές ΙΕΚ αποφάσισε η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι συμπολίτες μας και ανταποκρινόμενη σε σειρά αιτημάτων για τη μείωση του κόστους μετακίνησης αλλά και επιβραβεύοντας συγχρόνως την επί σειρά ετών εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού προς την εταιρία, αποφάσισε να επεκτείνει την κοινωνική της πολιτική για τις παρακάτω κατηγορίες πολιτών όπως αναφέρονται:

Όλοι οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων μπορούν να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% για όλες τις ώρες της ημέρας και για κάθε δραστηριότητα (και Σάββατο, Κυριακή, αργίες) με μόνη υποχρέωση την επίδειξη του μαθητικού πάσου χρώματος πορτοκαλί που θα φέρει σφραγίδα θεώρησης μόνο από τον διευθυντή του σχολείου.

Επίσης όλοι οι μαθητές Δημοτικών - Γυμνασίων και Λυκείων μπορούν να μετακινούνται με μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές Α' και Β' Ζώνης με κόστος 35€. Η κάρτα εκδίδεται στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας (Κύπρου 84,5ος όροφος). Για την έκδοσή της δεν απαιτείται φωτογραφία, αλλά την πρώτη φορά η αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου μαζί με το μαθητικό του πάσο.

Τα παραπάνω ισχύουν και για μαθητές που φοιτούν σε Ιδιωτικά σχολεία της πόλης μας. Για τους σπουδαστές των ΙΕΚ για πρώτη φορά φέτος δίνεται το δικαίωμα να μετακινούνται με τη χρήση της φοιτητικής - μαθητικής μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές Α' και Β' Ζώνης με κόστος 35 ευρώ, αντί 50 ευρώ ή 65 ευρώ που ίσχυε ως σήμερα για την Α' και Β' Ζώνη αντίστοιχα.

Για τις μεμονωμένες μετακινήσεις τους θα καταβάλλουν εισιτήριο με έκπτωση 25% και συγκεκριμένα για την Α' Ζώνη χρώμα κίτρινο με κόστος 0,90 ευρώ & για την Β' Ζώνη χρώμα καφέ με κόστος 1,30 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση κατά τις μετακινήσεις τους είναι να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση εγγραφής από τον διευθυντή του ΙΕΚ.

Για την έκδοση της παραπάνω φοιτητικής - μαθητικής μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών των σπουδαστών ΙΕΚ απαιτείται πέραν της αυτοπρόσωπης παρουσίας, θεωρημένη βεβαίωση εγγραφής και αστυνομική ταυτότητα.

ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ

Για τους πρωτοετείς φοιτητές που φοιτούν στα ιδρύματα της πόλης μας παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% όπως ισχύει ήδη για το σύνολο των φοιτητών που φοιτούν στην πόλη μας με μόνη υποχρέωση να φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση ηλεκτρονικής εγγραφής. Υπενθυμίζουμε σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές ότι έως τις 31/10/2016 θα πρέπει να έχουν φροντίσει για την έκδοση της ακαδημαϊκής ταυτότητας την οποία θα χρησιμοποιούν καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Επίσης ενημερώνουμε όλους τους φοιτητές ότι μπορούν να μετακινούνται με την ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών η οποία ισχύει από 1/10/2016 έως 30/9/2017 με κόστος 250 ευρώ.

Δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο όπως αναφέραμε έχουν όλοι οι μαθητές από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι την λήξη, συμπεριλαμβανομένου Σαββάτων, Κυριακών και αργιών, ενώ για τους φοιτητές ισχύει καθ' όλη την διάρκεια του έτους.

Όλες οι παραπάνω κατηγορίες μπορούν να κάνουν χρήση των πακέτων προσφορών 10 εισιτήρια συν 1 εισιτήριο δώρο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Μιχάλης Σακελλαρίου «στόχος όλων των παραπάνω εκπτώσεων είναι να αποτελέσουν ένα ισχυρό κίνητρο για την μετακίνηση με το Αστικό Λεωφορείο και παράλληλα μια οικονομική ανακούφιση για κάθε οικογένεια της πόλης μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass