Πολυνομοσχέδιο με αντιλαϊκά προαπαιτούμενα

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2016 19:51

Το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που κατέθεσε η κυβέρνηση σχολιάζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, δείχνει την θέληση της κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή τα νέα μέτρα προς όφελος του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο «κλείνει» και επισπεύδει μέτρα που ήταν σε εκκρεμότητα από την προηγουμένη δέσμη των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και παράλληλα σχεδιάζει τον επόμενο γύρο επίθεσης με νέες τις ανατροπές στα εργασιακά και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Το νέο πολυνομοσχέδιο αφορά αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Ύστερα από την ένταξη των ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων προστίθενται τώρα η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, οι «Κτιριακές Υποδομές», η «Αττικό Μετρό» και η ΕΛΒΟ, ενώ μέχρι το Δεκέμβρη η λίστα θα συμπληρωθεί και με νέες επιχειρήσεις.

Η ένταξη όλων αυτών των επιχειρήσεων στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Περιλαμβάνεται στο στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου για «αξιοποίηση» των υποδομών που μοναδικό στόχο έχουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας του. Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου υλοποιούν κατά γράμμα όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Επίσης, το νομοσχέδιο φέρνει σημαντικά νέα πλήγματα σε τμήματα ασφαλισμένων. Τα τρία προαπαιτούμενα  αυξάνουν το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών για χιλιάδες αγρότες, νέους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, ενώ καταργούν και την έκπτωση 15% που ίσχυε για την εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλιση.

Να δώσουμε μαζική και μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση, με την συμμετοχή στην πικετοφορία του ΕΚΝΛ στις 17 Οκτώβρη, 7 μ. μ, από την Πλατεία του ΕΚΝΛ και στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο, που συνδιοργανώνουν το ΕΚΝΛ, δεκάδες σωματεία από Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα και οι ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 7 μ .μ, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass