Η ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΟΡΓΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΣΣΑΒΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Από το μπλε της θάλασσας στο μπλε του ουρανού

*Ίδρυσαν σύλλογο μοτοσικλετιστών του καταπράσινου βουνού και ήδη ετοιμάζουν την πρώτη τους γιορτή με τι άλλο; ανάβαση

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2016 12:08

Το χέρι κολλημένο στο γκάζι. Ένα ζευγάρι γάντια, γερό κράνος και προστατευτικά σε θώρακα και καλές μπότες στα πόδια. Αγάπη για το βουνό, λατρεία για τη θάλασσα, πάθος για τις δύσκολες διαδρομές πάνω σε δύο ρόδες.

Μα συνδυάζονται όλα μαζί; Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει μια παρέα από τη Λάρισα και το Συκούριο και το έκανε αβίαστα και ταυτόχρονα εντυπωσιακά. Με μηχανές enduro εδώ και μήνες «οργώνουν» όλο το βουνό σε εβδομαδιαία βάση, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών αποδεικνύοντας πως ο Κίσσαβος προσφέρεται για μοναδική απόλαυση από τις παρυφές του, δίπλα στις παραλίες, μέχρι και την κορυφή του. Ο Κίσσαβος με τις αμέτρητες διαδρομές του, γέννησε τον ομώνυμο Σύλλογο Μοτοσικλετιστών.

«Αγγίζουμε το μπλε του ουρανού και το μπλε της θάλασσας. Πηγαίνουμε από την κορυφή ως και τη θάλασσα. Πάντα προετοιμασμένοι και με καλή παρέα. Με χιόνια και με καύσωνα θα μας βρείτε πάνω στον Κίσσαβο. Είναι απερίγραπτα όμορφος και προσφέρεται για πολλές διαδρομές» εξηγεί στην «Ε» ένας εκ των ιδρυτών, Χρήστος Μπούτλας.

Όσον αφορά τώρα στις διαδρομές που επιλέγουν «Φεύγουμε από την Όσσα, ανεβαίνουμε στη θέση Σπάθες, στα Τσαέρια, μετά βγαίνουμε στο μονοπάτι Ο2 και το παίρνουμε ολόκληρο το νότιο κομμάτι ως και τις κορυφές του Κισσάβου και από εκεί κατηφορίζουμε μέχρι τη θάλασσα. Όλο αυτό είναι γύρω στις 4 ώρες. Επίσης έχουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι δάσους πάνω από τα Αμπελάκια στο Φράγμα. Εκεί έχει μεγάλο δάσος οξιάς και πεύκου και εκεί έχουμε χαράξει ωραίες διαδρομές που τις απολαμβάνουμε συχνά.

Γνώμονάς μας είναι η παρέα μας και να περνάμε καλά» συνεχίζει ο νεαρός μοτοσικλετιστής.

Μάλιστα ο σύλλογος Μοτοσικλετιστών Κισσάβου (Σ.ΜΟ.ΚΙ) με αφορμή την σύσταση και δημιουργία του, διοργανώνει το πρώτο επίσημο «Freeride Enduro Κισσάβου» την Κυριακή 2 Οκτωβρίου με σκοπό όπως τονίζουν «την οδηγική απόλαυση στα μονοπάτια και τις φλαταδούρες του ορεινού όγκου του, σε μία σηματοδοτημένη διαδρομή για κάθε επιπέδου αναβάτες. Με οργάνωση, συνέπεια και πολλή εμπειρία. Ο στόχος μας είναι να τα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια βόλτα θεσμό στα εντυπωσιακά τοπία φυσικής ομορφιάς και να ικανοποιήσουμε κάθε οδηγό που θα συμμετάσχει».

Ζητάμε από τον Χρήστο Μπούτλα να μας το εξηγήσει πιο αναλυτικά και λέει «θα είναι μια εντουρόβολτα 90 και πλέον χιλιομέτρων σηματοδοτημένης διαδρομής με κορδέλες και σήματα κατεύθυνσης enduro που χωρίζεται σε δυο κατηγόριες. Πρώτο την Hobby με μικρό βαθμό δυσκολίας για αναβάτες με λιγότερη εμπειρία που θέλουν να απολαύσουν το βουνό και δεύτερον την Pro με μεγάλο βαθμό δυσκολίας για τους πολύ έμπειρους που θέλουνε μια πραγματική πρόκληση» υπογραμμίζει και συνεχίζει αναφερόμενος στην ασφάλεια «Για την ασφάλεια των αναβατών θα υπάρχουν σημεία ελέγχου και βοήθειας από ανθρώπους της διοργάνωσης και του ερυθρού σταυρού -σώμα Σαμαρειτών- καθώς και ένα σημείο ανεφοδιασμού και ξεκούρασης στα μέσα της διαδρομής».

Καταλήγοντας αναφέρει «Θα είναι μια ευκαιρία για όλους τους Λαρισαίους να γνωρίσουν τις ομορφιές του Κισσάβου είτε σαν αναβάτες είτε σαν επισκέπτες. Ο Κίσσαβος είναι γεμάτος διαδρομές που σε εκπλήσσουν είτε αυτές τις κάνεις με μηχανή, με ποδήλατο ή με τα πόδια. Αρκεί να ανέβουν στο βουνό και αυτό θα τους ανταμείψει…».

Ευκαιρία λοιπόν, για μια κυριακάτικη εκδρομή στον Κίσσαβο.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass