ΔΙΕΡΡΗΞΕ 13 ΣΠΙΤΙΑ ΔΡΩΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. ο διαρρήκτης του καλοκαιριού

* Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άλλων τριών συνεργών αλλά και μιας ακόμη γυναίκας το αυτοκίνητο της οποίας χρησιμοποιήθηκε σε διάρρηξη

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2016 9:31
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται από χθες ένας 30χρονος Λαρισαίος που, σύμφωνα με έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, είναι ο διαρρήκτης του περασμένου καλοκαιριού.

Έρευνα σύμφωνα με την οποία, ο 30χρονος μαζί με άλλους 3 συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, από τον περασμένο Ιούνιο έως και τα τέλη Ιουλίου, διέρρηξαν 13 συνολικά σπίτια στη Λάρισα αλλά και σε χωριά του νομού.

Οι τέσσερις δράστες δρούσαν κυρίως τα Σαββατοκύριακα εκμεταλλευόμενοι δηλαδή την ολιγοήμερη απουσία των ιδιοκτητών, λόγω του καλοκαιριού. Οι διαρρήκτες επέλεγαν συνήθως μονοκατοικίες και παραβιάζοντας πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα. Από τις 13 αυτές διαρρήξεις, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ. αποκόμισαν περισσότερα από 27.000 ευρώ, περισσότερα από 1.500 δολάρια ΗΠΑ ενώ η αξία των κλεμμένων χρυσαφικών αγγίζει τις 57.000 ευρώ.

Στην υπόθεση εμπλέκεται επίσης και μια 26χρονη γυναίκα, το αυτοκίνητο της οποίας χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου.

Εκείνο το βράδυ οι τέσσερις δράστες, κατά την ΕΛ.ΑΣ., επιχείρησαν τη 14η διάρρηξη αλλά έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους και έτσι διέφυγαν με το επιβατικό αυτοκίνητο που στάθμευσαν και ασφάλισαν σε άλλη συνοικία της Λάρισας. Οι δράστες χρησιμοποίησαν στη συνέχεια δύο μοτοσικλέτες ενώ δύο ημέρες αργότερα, το Ι.Χ. επιβατικό θέλησε να το παραλάβει η πέμπτη δράστιδα η οποία και προσήχθη στην ΕΛ.ΑΣ..

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνέλαβαν χθες το πρωί τον 30χρονο για παραβίαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού αφού μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με στεροειδή. Ο 30χρονος αφέθηκε ελεύθερος για το θέμα των αναβολικών ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε και δεύτερη δικογραφία με αφορμή τις διαρρήξεις.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι, ο 30χρονος μαζί με άλλους τρεις άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουνίου του 2016 έως την 24-07-2016 , είχαν συγκροτήσει ομάδα και διέπραξαν στην πόλη και σε χωριά της Λάρισας συνολικά δεκατρείς κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες, αποκομίζοντας συνολικά τα χρηματικά ποσά των 27.800 ευρώ, των 1.515 δολαρίων Η.Π.Α και των 100 μάρκων πρώην Δ. Γερμανίας, καθώς και χρυσαφικά - κοσμήματα, συνολικής προσδιοριζόμενης αξίας 56.900 ευρώ.

Ως μέσα διευκόλυνσης της προαναφερόμενης εγκληματικής δραστηριότητας κατασχέθηκαν: μία τρίτροχη μοτοσικλέτα, καθώς και το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 26χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματία, διότι όπως διαπιστώθηκε εν γνώσει της απέκρυψε από τις Αρχές τα στοιχεία των προαναφερόμενων δραστών.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του προαναφερόμενου αυτοκινήτου, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν: πλήθος αντικειμένων και κοσμημάτων, των οποίων η προέλευση ερευνάται, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο».

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας βρίσκεται σε εξέλιξη όχι μόνο για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των συνεργών του 30χρονου «αλλά και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων» όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ..

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass